• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.08.2023

21:35

(VIDEO) Teroristi ga ubili eksplozivom u bocama vina?! Dok Rusi rasvetljavaju smrt Prigožina, Ukrajinci pokrenuli desant na Krim!

Peđa Milosavljević

Live TV

(VIDEO) Teroristi ga ubili eksplozivom u bocama vina?! Dok Rusi rasvetljavaju smrt Prigožina, Ukrajinci pokrenuli desant na Krim!

Podeli vest

Vođa Vagnera Jevgenij Prigožin poginuo je u avionskoj nesreći u Rusiji. Tema dana na Informer televiziji je bila moguće ubistvo ruskog komandanta od strane terorista u režiji njegovog pilota Artema Stepanova.

Gosti na Informer TV bili su zamenica glavnog urednika Informera Marija Kondić, general dr Luka Kastratović, akademik Dragan Radenović, politički analitičar Miljan Jovićević i Dragan Stanojević predsednik pokreta "Rod".

Marija Kondić zamenica glavnog urednika Informera rekla je da u medijima traje rat dezinformacija i informacija i da je navodno pilot Jevgenija Prigožina smestio nesreću.

- Sada traje rat informacijama i dezinformacijama između svih svetskih medija. Navodno Prigožinu je nesreću smestio njegov pilot Artem Stepanov, svaki od putnika je dobio po bocu vina, a u njima je bio eksploziv. Leš Prigožina je identifikovan u mrtvačnici, a dok traje metež u Rusiji, Ukrajinci su izvršili desant na Krim - rekla je Kondić.

Prema rečima Generala dr Luke Kastraovića sumnja se da je Prigožin završio u Africi, a ne u mrtvačkom sanduku i da se na spisku putnika našao i njegova desna ruka i da je NATO potpomogao desant na Krim.

- Sumnja se da je Prigožin završio u Africi, a ne u mrtvačkom sanduku. Kad je u pitanju specijalna operacija, drugačiji je motiv plaćenika i vojska koja se bori zbog svoje zemlje. Na spisku putnika u avionu se nalazi i njegova desna ruka Dimitrij Utkin. Kremlj mu je oprostio za pobunu koju je pokušao da izvede i nisu hteli da pokrenu postupak protiv njega, ali prema rečima Putina onaj koji ne poštuje vrhovnu vlast i komandu, snosiće posledice. Desant na Krim je izvršen uz pomoć mornarice i avijacije NATO-a i uspeli su da ubiju desetine Rusa na tom poluostrvu - kazao je Kastratović.

Foto: Peđa Milosavljević

Luka Kastratović

 

Akademik Dragan Radenović ističe da postoje varijante njegove smrti a to su bili ili tehnički problemi ili teroristički akt. Najmanja uverljiva varijanta je da su ga smakli bocama vina.

- Cela planeta se bavi ovim slučajem. Prigožin i poginuli ljudi su se vozili lošim avionima koji su bili neispravni i potencijalno su doveli do nesreće. Postoje varijante njegove smrti, a to su bili ili tehnički problemi ili teroristički akt. Najmanja uverljiva varijanta je da su ga smakli bocama vina, ali nije ni to isključeno - konstatovao je Radenović.

Foto: Peđa Milosavljević

Dragan Radenović

Politički analitičar Miljan Jovićević kaže da je pilot Prigožina Artem Stepanov učestvovao u izazivanje avionske nesreće.

- Pilot Artem Stefanov je potencijalno uključen u izazivanje avionske nesreće, a nedugo zatim je pobegao je na drugi kraj Rusije, u Kamčatku. Postoje razne interesne grupe kojima ovo ide u prilog, ali smatram da Vladimir Putin nije kriv za ovu tragediju i da EU nema veze sa smrću Prigožina. Isključujem mogućnost lažiranja njegove smrti sa njegove strane, jer je to ispod njegove časti - zaključio je Jovićević.

Naš sagovornik Dragan Stanojević predsednik pokreta "Rod" napominje da je došlo do terorističke akcije i da je eksplozija došla iz aviona, a ne spolja.

- Prema najnovijim informacijama došlo je do terorističke akcije. Avion je eksplodirao iznutra i nije oboren raketom spolja. Cilj terorističkog napada je da Zapad upre prstom u Putina, jer Putin nije hteo da ga likvidira, a i pritom Prigožin je bio dobar prijatelj sa Lukašenkom. Prigožin je likvidiran zbog ruske ekspanzije u Africi - objasnio je Stanojević.

Celu emisiju možete pogledati ovde:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija