• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.08.2023

10:16

Da li će doći do sukoba?! Niger između Rusije, Zapada, uranijuma i gladi! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Da li će doći do sukoba?! Niger između Rusije, Zapada, uranijuma i gladi! (VIDEO)

Podeli vest

Gosti u Info jutru Boris Bratina profesor sa Univerziteta u Prištini i lider Srpske desnice Miša Vacić razgovarali su o stanju u Nigeru i ostalim afričkim zemljama nakon vojnih pučeva i borbe protiv Zapadnog imperijalizma i neokolonijanizma.

Lider Srpske desnice Miša Vacić navodi da je problem kod afričkih država što se njihov novac štampa u Evropi, a ne u sopstvenim zemljama što označava da su Afrikanci i dalje pod šapom Zapada.

- Niger trenutno nije u krizi, već je u procesu normalizacije. Nigeru su uvedene sankcije i Zapad dovodi Niger do ivice egzistencije i gladi. Komandant predsedničke garde uz podršku vojske je stao zajedno i svrgnuli su tadašnjeg predsednika koji je bio marioneta Zapada. Tadašnje vlasti su zvale evropske klonijalne sile da im pomognu da se bore protiv islamskih ekstremista, a zauzvrat su im davali uranijum. Problem kod Afričkih država što se njihov novac štampa u Evropi, a ne u sopstvenim zemljama što označava da su Afrikanci i dalje pod konopcima Zapada - rekao je Vacić.

Foto: Pedja Milosavljević

Miša Vacić

Naš sagovornik dodaje i da su Burkina Faso, Mali i Niger postali saveznici, a sve ih je spojila pobuna protiv zapadnog uticaja i kolonizma, kao i podrška Putinu.

- Burkina Faso, Mali i Niger su postali saveznici, a sve ih je spojila pobuna protiv zapadnog uticaja i kolonizma, kao i podrška Putinu. Rusija nudi pomoć tim zemljama i želi da pošalje svoju vojsku u ove zemlje kao i da obučava njihove jedinice - zaključuje Vacić.

Foto: Pedja Milosavljević

Boris Bratina

Profesor Boris Bratina tvrdi može doći do sukoba jer Niger ne želi da Zapad upravlja Afrikom i da je Zapad stvorio islamiske ekstremiste Al Kaidu.

- Možemo da očekujemo sukob u Africi, jer veliki uticaj na ovom kontinentu čine Francuska i SAD, a Niger ne želi više da Zapad upravlja Afrikom. Vlasti u Nigeru su podigle vojsku na najvišu borbenu gotovost, što označava da očekuju sukob sa Zapadom. Zapadne zemlje su nudile zaštitu afričkim zemljama od islamskih ekstremista kao što su Al Kaida i Boko Haram, ali problem je u ovome što je Al Kaidu stvorio upravo Zapad i stvorio sukobe - govorio je Bratina.

Celu emisiju pogledajte ovde:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija