• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.09.2023

12:36

Sve više muškaraca pati od erektilne disfunkcije! Ovo su najčešći uzroci! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Sve više muškaraca pati od erektilne disfunkcije! Ovo su najčešći uzroci! (VIDEO)

Podeli vest

Prema poslednjim istrazivanjima, u Srbiji , svaki peti čovek pati od erektilne disfunkcije!

Sta je uzrok, koje su posledice i faktori rizika koji mogu dovesti i do ozbiiljnijih zdravstvenih problema? Na ovu temu u "Info jutru" razgovarali smo sa urologom Aleksandrom Miloševićem.

Prema njegovim rečima jedan od razloga koji dovodi do erektilne disfunkcije jesu i mnogobrojni  filmovi za odrasle koji su dostupni svima. Ukoliko muškarac previše često gleda taj sadržaj, to može dovesti do erektilne disfunkcije.

- Ako je pacijent dugo godina imao problem, potrebno je vreme da se to reši. Ipak, nikada nećemo moći da budemo sigurni da li je pacijent izlečen. Ipak, postoji mogućnost da problem proistekne iz glave. Naši hormoni diriguju dosta našim telom. Problem je taj što se masa lekara ne bave ovom temom - rekao je doktor Milošević. 

Foto: Zoran Sinko

Aleksandar Milošević

On je predložio da roditelji dovedu svoju mušku decu kod urologa već u ranom uzrastu.

- Ja bih predložio da dečake dovedu roditelji da obave rutinski pregled. Kao tinejdžeri treba da se pregledaju još jednom. Muškarci posle pedesete treba da dolaze svake godine na lekarski pregled. Često ljudi imaju sram. Pacijent mora da prizna neku slabost. Ipak, pacijenta treba pitati o njegovom seksualnom životu. Ukoliko muškarac pati od neke druge bolesti, na primer šećera, to može uticati na impotenciju. Onda treba promeniti terapiju kako bi se to izbeglo - objasnio je doktor i dodao da masa problema, zahvaljujući savremenoj medicini može biti rešena.

- Kad su u pitanju seksualni problemi, moguće je povećati ili smanjiti penis hirurškim putem. Postoje i penilne proteze koje mogu ugraditi stariji muškarci koji i dalje žele da budu aktivni. Slično kao što žene ugrađuju silikone u grudi - zaključio je Aleksandar Milošević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija