• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2023

08:59

Javna rasprava o izmenama i dopunama zakona! Radić: Potpuna promena pravila! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Javna rasprava o izmenama i dopunama zakona! Radić: Potpuna promena pravila! (VIDEO)

Podeli vest

Moguće izmene i dopune Zakona o stanovanju na javnoj raspravi bila je tema u novom Info jutru, a gosti su bili profesionalni upravnik zgrada Nenad Radić i Upravnik stambene zajednice Velimir Gligorić.

U ponedeljak, 11. septembra, će početi javna rasprava o izmenama i dopunama Zakona o stanovanju i trajaće do 3. oktobra. Javna rasprava će se obaviti u sedam gradova, a svi zainteresovani će moći da iznesu svoje predloge koji mogu biti dodati u zakon.

Profesionalni upravnik Nenad Radić navodi da zakonom koji će se usvojiti, neke izmene će potpuno promeniti pravila i da vlasnici neće moći da prave ili izdaju lokale u sklopu zgrade ako se stanari ne slože.

- Razne pritužbe građana su došle na račun upravnika zgrada i zato su neophodne izmene i dopune zakona. Na javnoj raspravi i zakonom koji će se usvojiti, neke izmene će potpuno promeniti pravila, kao što su izmena zelenih površina u okolini stanova i da vlasnici neće moći da prave ili izdaju lokale u sklopu zgrade ako se stanari ne slože oko toga. Mnogi upravnici zgrade pre privatnih upravnika nisu shvatili da je ovo ozbiljan posao i da je zahtevno održavati zgradu - rekao je Radić.

Foto: Masha Bandjur

Nenad Radić

 

Upravnik stambene zajednice Velimir Gligorić kaže da će nove izmene i dopune zakona umnogome uticati na poboljšanje celokupne situacije i smatra da profesionalni upravnici treba da preuzmu sve delatnosti brige o zgradi i stanarima.

- U prethodnom vremenu nije se vodilo računa o zgradama, sve do uvođenja novog zakona koji je sve to promenio. Nove izmene i dopune zakona će umnogome uticati na poboljšanje celokupne situacije i smatram da profesionalni upravnici treba da preuzmu sve delatnosti brige o zgradi i stanarima - kazao je Gligorić.

Sve dodatne informacije o novom zakonu saznajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31