• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.09.2023

11:25

Glumica otkrila kako izgleda dobiti dete u pedesetoj! Stručnjaci: Evo zašto žene rađaju kasnije! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Glumica otkrila kako izgleda dobiti dete u pedesetoj! Stručnjaci: Evo zašto žene rađaju kasnije! (VIDEO)

Podeli vest

Granice za rađanje su se drastično promenile nego u prošlosti. Da li žene mogu kasnije rađaju i kako to utiče na majke i decu, odgovaraju za Informer Tv ginekolog Vanja Milošević, glumica Ljiljana Jakšić i master psiholog Liza Piščević.

Glumica Ljiljana Jakšić ističe da je trudnoća lepa stvar i da nije imala nikakve probleme u trudnoći, kao i da je radila sve do osmog meseca trudnoće.

- Trudnoća je nešto najlepše što mi se desilo u životu i nisam imala nikakve probleme u trudnoći. Radila sam sve do osmog meseca trudnoće, dok me lekari nisu zamolili da prestanem da radim jer je ova trudnoća bila visokog rizika. Imala sam divnog lekara koji mi je pomogao u mom procesu veštačke oplodnje i tek sam zatrudnela iz petog puta - rekla je Jakšić.

Foto: Pedja Milosavljević

Ljiljana Jakšić

 

Master psiholog Liza Piščević navodi da je kasna trudnoća postala trend i da svaki šesti par u Srbiji ima problema sa začećem bebe.

- Definitivno da je kasnija trudnoća postala trend, ali nekad i sa opravdanim razlogom zbog novčane situacije ili nemogućstva nalaženja partnera. Svaki šesti par u Srbiji ima problema sa začećem bebe i smatram da ne postoji pravi trenutak za decu, uvek je vreme za prinovu. Neka istraživanja su rekla da su idealne godine za začeće deteta oko 27. godine života - napomenula je Piščević.

Foto: Pedja Milosavljević

Liza Piščević

 

Ginekolog Vanja Milošević iz "Narodnog fronta" je za našu televiziju konstatovao da smo za 50 godina došli do toga da se žene ne porađaju mlade nego tek u 30-tim i on smatra da žena ne treba da se porađa posle 40-te godine.

- Za 50 godina smo došli do toga da se žene ne porađaju u 20-tim godinama već u 30-tim i smatram da ne treba da se žena porađa posle 40-te godine zbog visokog rizika - rekao je za Informer Vanja Milošević.

Foto: Informer.rs/printscreen

Vanja Milošević

 

Naš sagovornik je dodao i da je najstarija pacijentkinja koja se porodila imala 57 godina i da ženama otkucava biološki sat, a muškarcima ne.

- Najstarija pacijentkinja koja se porodila u našem porodilištu imala je 57 godina. Muškarcima je priroda dala tu mogućnost mogu i u poznijim godinama dobiju decu, ali ženama otkucava biološki sat - zaključuje Milošević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Igra je gotova, Zapad potučen! Rusija lansira MiG-41! Niko na svetu nema ovakvu zver, mogućnosti su "vanzemaljske"!
NEMA KONKURENCIJU

(VIDEO) Igra je gotova, Zapad potučen! Rusija lansira MiG-41! Niko na svetu nema ovakvu zver, mogućnosti su "vanzemaljske"!

MiG-41 će postati prvi avion 6. generacije na svetu, navode ruski mediji. Stručni portali i analitičari čak najavljuju da Rusi razvijaju „elektromagnetno pulsno oružje“ menjajući taktiku ratnih operacija.Prema članku iz ruskih medija, „mnoge zemlje su najavile dizajn aviona šeste generacije, poput SAD, Južne Koreje, pa čak i Turske, ali Rusija sa ovakvim najavama prevazilazi sva očekivanja”.

04.05.2024

09:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija