• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.09.2023

10:20

Kurti gubi tlo pod nogama! Lažni premijer povlači očajničke poteze - iz Brisela mu stigle već tri opomene! (VIDEO)

Reuters/informer

Live TV

Kurti gubi tlo pod nogama! Lažni premijer povlači očajničke poteze - iz Brisela mu stigle već tri opomene! (VIDEO)

Podeli vest

Pretnje premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i njegovog kvaziministra Dželjaja Svečlje da će hapsiti predsednika Aleksandra Vučića ako dođe na KiM, ovog jutra analizirao je i komentarisao gost Informer televizije direktor Centra za kulturu "Vlada Divljan" Ljubiša Đurović, koji je rodom iz Peći.

Đurović je naveo da Kurti gubi podršku Albanaca na KiM i da je zlostavljanje Srba pokušaj da pridobije javnost, te da Albanci zbog siromaštva napuštaju južnu pokrajinu. 

- Kurti iste metode primenjuje otkad je postao premijer jer je procenio da gubi tlo pod nogama, zato što Srbija jača svoje diplomatske odnose. Kurti je kidnapovao ljude iz njihovih stanova, kao što je bio slučaj sa Ilijom Elezovićem, njemu je cilj da zastraši naš narod tamo. On vidi da gubi rejting kod Albanaca i ugnjetavanjem Srba, pokušava da pridobije biračko telo. Kosovo je ispražnjeno i od Albanaca jer oni sami vide, da tamo nema leba pod ovim rukovodstvom. UČK je ranije bila teroristička organizacija, a kasnije su sedeli sa zapadnim liderima i zauzeli važne funkcije u lažnoj državi - rekao je Đurović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Ljubiša Đurović

 

Ljubiša Đurović je dodao kako je do sada vladala matrica kako je srpski narod kriv za sve, ali da se to u međunarodnim krugovima menja i da su pretnje hapšenjem samo očajnički potezi.

-  Svoj ideološki odnos prema Srbima Kurti je prepisao od Adema Demaćija, koji je radio na konceptu velike Albanije. U vreme kad sam studirao u Prištini, još tad, dovođeni su albanski profesori da indoktriniraju mlade. U svetu niko ne može da ima nezavisnost od matične države ako Zapadu to odgovara ali nekim čudom KiM to može. Bilo je teško slomiti matricu o večitoj krivici srpskog naroda, ali se to stanje menja u međunarodnoj zajednici. Pretnje hapšenjem Vučiću su očajnički potez, ali su iz Brisela poslali već tri opomene Kurtiju za ponašanje - podvukao je Đurković.

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani
Politika

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani

U francuskom gradu Troyesu održana je ceremonija obeležavanja Dana sećanja na stradale, prognane i nestale Rome na Kosovu i Metohiji. Burhan Osmani, organizator i inicijator ovog događaja, podsetio je prisutne na teške okolnosti u kojima su se Romi našli tokom rata na Kosovu i Metohiji u drugoj polovini 1990-ih godina, kada su Albanci hteli da otcepe južnu srpsku pokrajinu.

21.06.2024

19:42

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!
Politika

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!

Predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, zakazao je 2. sednicu Skupštine grada Beograda za ponedeljak, 24. jun, u 10 časova. Mesto održavanja sednice je zgrada Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića 6, u velikoj sali u prizemlju. Na dnevnom redu ove sednice naći će se izbor gradonačelnika Beograda, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

21.06.2024

18:43

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51