• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.09.2023

10:08

Predsednik Vučić brani Srbiju pred Zapadnim siledžijama! Svojim govorom šokirao međunarodnu zajednicu! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Predsednik Vučić brani Srbiju pred Zapadnim siledžijama! Svojim govorom šokirao međunarodnu zajednicu! (VIDEO)

Podeli vest

Duple standarde Ujedinjenih nacija, nepoštovanje suvereniteta i interesa manjih zemalja i obraćanje predsednika Vučića komentarisali su gosti Info jutra, marketinški stručnjak Nebojša Krstić, Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije, predsednik Instituta za nacionalnu strategiju Dragoslav Bokan i nekadašnji predsednik Izvršnog veća KiM Zoran Anđelković.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić istakao je da predstavnici država koriste zasedanje UN kako bi se sastali sa što više stranih državnika radi osnaživanja svojih bilateralnih odnosa.

Pričalo se da će biti prazna sala kad predsednik bude govorio, prazna sala je normalna stvar jer puna bude na početku, gde su prva obraćanja od SAD i Brazila. Hodnici su poput barijera, jer tad predstavništva različitih zemalja, imaju bilateralne sastavnke sa što više državnika za kratko vreme. Pojedini hoće da predstave praznu salu kao nepoštovanje, iako je sam Šolc govorio u praznoj sali. Vučić je izneo nezadovoljstvo tvrdnjama međunarodne zajednice, da neguju i brane suverenitet drugih zemalja, govoreći da to u slučaju Srbije nisu uradili. Smatram da je predsednik bio upravu za sve što je rekao i sigurno je da će trpeti pritisak zbog toga jer su UN postale ring, na kome se odvija legalizovno ucenjivanje i nasilje gde vlada zakon jačeg - rekao je Krstić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Nebojša Krstić

 

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije izneo je kako je Vučićev govor samo replika na duple standarde Zapada, jer svi imaju prava na lične interese i suverenitet sem Srbije.

- Pregovarači međunarodne zajednice su samo lica koja se smenjuju i nastoje da zadovolje svoje interese na štetu manjih država. Predsednik trpi sve ovo u nadi da će se UN vratiti međunarodnom pravu i videti pozitivan uticaj Srbije. Širom sveta se plasira izvrtanje činjenica, optuživanjem obe strane u pregovorima Beograda i Prištine, kada je legitimizovano nasilje nad Srbima na KiM. Vučićev govor je bio replika na tvrdnje Zapadnih zemalja da sve zemlje imaju jednaka prava. Da li je onda samo Srbiji zabranjeno da ima suverenitet i svoje interese? Niko više ne omalovažava Srbiju kad je u pitanju Kosovo od Nemačke, držeći nam predavanja o međunarodnom pravu. Nakon kovida i brojnih kriza poput pobuna malih naroda u Africi, Zapad je pokazao samoživost i nasilnički stav - rekao je Miletić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Dejan Miletić

 

Predsednik instituta za nacionalnu strategiju Dragoslav Bokan naveo je kako svet prelazi u multipolarnost i da su dešavanja u Ukrajini direktno povezana sa potezima Zapada prema Srbiji 1999 godine.

- Započeta je jedna nova epoha u svetskoj politici, da je sad definisan lagan prelaz i unipolarnosti u multipolarnost. Imamo čast što je predsednik bio taj koji je svojim govorm obeeležio jedan krupan istorijski momenat. Poručio je međunarodnoj zajednici da istorija nije počela vojnom operacijom prošle godine i da je sve to povezano sa onim što se kod nas dešavalo 1999. godine. Njegove reči ranije nebi imalo plodno tlo, predsednik je bez borbenosti uspeo da bude žustar u svom obraćanju, a vremenom će se videti težina Vučićevog govora - rekao je Bokan

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Dragoslav Bokan

Nekadašnji predsednik Izvršnog veća  KiM Zoran Anđelković ukazao je na to da je Vučić svojim obraćanjem na smiren način naglasio duple standarde Zapada kome je sve dozvoljeno ako je u ime demokratije.

- U obraćanju predsednika nije bilo teških reči već samo podesećanje Zapadnih zemalja šta su oni govorili za istim tim podijumom, dok su za to vreme kršili međunarodno pravo. Stalno su nas vraćali u prošlost pozivajući se na međunarodno pravo a kad mi ukažemo na njihovo kršenje govore nam da gledamo budućnost. Vučić je konstatovao licemerne izjave predsednika Bajdena da je sve opravdano u ime demokratije, to valjda znači da možete da tučete ljude po ulici koji se ne slažu sa vama - rekao je Anđelković.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

" Odbrana Srbije zadatak svih nas": Svečanost povodom završetka školovanja 13. klase VSBO i oficira 67. klase
Društvo

" Odbrana Srbije zadatak svih nas": Svečanost povodom završetka školovanja 13. klase VSBO i oficira 67. klase

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića ministar odbrane Bratislav Gašić, prisustvovao je danas, u Domu Narodne skupštine, svečanosti povodom završetka školovanja 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane i oficira 67. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“.

05.07.2024

15:10

Hronika

Sport

Novak pokrenuo lavinu! Posle Srbina oglasili se i Alkaraz, Rune, Mekinro... (FOTO)
Tenis

Novak pokrenuo lavinu! Posle Srbina oglasili se i Alkaraz, Rune, Mekinro... (FOTO)

Britanac Endi Marej odigrao je poslednji meč u karijeri na Vimbldonu. Osvajao je dva puta ovaj turnir, zlatnim slovima upisan je u istoriju "zelenog" grend slema, a Novak Đoković ga je čekao na terenu da ga zagrli, javno je na društvenim mrežama izrazio poštovanje prema prijatelju i rivalu, a onda su to učinili i mnogi ljudi iz sveta tenisa.

05.07.2024

13:24

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija