• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.09.2023

09:05

Šešelj zagrmeo: Englezi režirali sukob na Kosovu i Metohiji! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Šešelj zagrmeo: Englezi režirali sukob na Kosovu i Metohiji! (VIDEO)

Podeli vest

O sukobima na Kosovu i Metohiji i o tome ko stoji iza ovog konflikta, razgovarali smo na Informer Tv sa liderom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljem.

Predsednik SRS Vojislav Šešelj navodi da razume Srbe koji su učestvovali u sukobu i mislim da im je prekipeo teror Kurtija, ali takođe smatra da naša država i službe nisu bile umešane u ovaj sukob, ali i da je trebalo i u Srbiji da se proglasi dan žalosti.

- Lično mislim da je trebalo i u Srbiji da se proglasi dan žalosti, pa Kosovo i Metohija je deo Srbije. Navikli smo na šiptarski teror i hapšenje, ali ovo je bilo iznenađujuće i u nepovoljnom trenutku. Ja razumem Srbe koji su učestvovali u ovome i mislim da im je prekipeo teror Kurtija, ali takođe smatram da naša država i službe nisu bile umešane u ovaj sukob, jer nije bio organizovan profesionalno kao što bi mi uradili - kazao je Šešelj. 

Foto: Pedja Milosavljević

Vojislav Šešelj

 

Šešelj tvrdi da je sve ovo bilo nameštaljka od strane Zapada i da je neko navukao Srbe da izazovu sukob i da ima mnogo razloga za nejasnoće.

- Kako je moguće da se zapleni toliko oružja od nekolicine Srba i ovde ima mnogo razloga za nejasnoće, a nije isključeno da su Englezi režirali ovaj sukob. Smatram da je sve ovo bilo nameštaljka od strane Zapada i da ih je neko navukao da izazovu sukob. Ako su bili nadjačani, logičan sled događaja je bio da beže u šumu, a ne da odu u portu manastira i što bi ugrozili srpsku pravoslavnu crvkvu - rekao je Šešelj.

Foto: Pedja Milosavljević

Vojislav Šešelj

 

Naš sagovornik dodaje i da u oružanom sukobu Srbi nisu trebali da čekaju šiptarske jedinice da dođu, već da se povlače kao hajduci i ustanak je trebao da se desi, ali da svi Srbi ustanu, a ne njih trideset.

- Naša paravojna jedinica je trebala da ima i medicinsku pomoć i da bude bolje organizovanija. U oružanom sukobu nisu trebali da čekaju šiptarske jedinice da dođu već da se povlače kao hajduci i ustanak je trebao da se desi, ali da svi Srbi ustanu, a ne njih trideset. Ako su bili nadjačani, logičan sled događaja je bio da beže u šumu, a ne da odu u portu manastira i što bi ugrozili srpsku pravoslavnu crvkvu - zaključio je Šešelj.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija