• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.09.2023

23:02

"Tema dana" Informer televizije: Zapadne agenture žele rat na Kosovu i Metohiji! (VIDEO)

Maša Banđur

Live TV

"Tema dana" Informer televizije: Zapadne agenture žele rat na Kosovu i Metohiji! (VIDEO)

Podeli vest

U "Temi dana" televizije Informer govorilo se o potencijalnoj umešanosti stranih agencija u nemire na Kosovu i Metohiji i torturi koje srpsko stanovništvo trpi. Ovu temu analizirali su gosti pukovnik KOS u penziji Ljuban Karan, Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku i Dragan Stanojević iz Pokreta "Rod".

Dragan Stanojević iz Pokreta "Rod" istakao je da Albanci već imaju spisak za odstrel Srba koje smatraju nepodobnim i da ceo proces koordiniraju Amerikanci i Britanci.

- Albanci već imaju listu za odstrel Srba koji im smetaju, a sve ovo koordiniraju Britanci i Amerikanci. Apsolutno je da ne deluju sami, a moram priznati da je veliko čudo što više ljudi nije stradalo. Zapad je od terorista napravio predsednike i premijere, baš iz tog razloga moramo pokazati političku volju da se odupremo. Oni žele da mi uništimo odnose sa istorijskim saveznikom kao što je Rusija kako bismo bili prepušteni njima - rekao je Stanojević.

Foto: informer/printscreen

Dragan Stanojević

 

Pukovnik KOS u penziji Ljuban Karan naveo je kako su Srbi na KiM toliko preplašeni da je dovoljna jedna varnica kako bi situacija eskalirala i da su strane službe prisutne na Kosovu već dugo.

- Srpski narod na Kosovu i Metohiji je toliko ugnjeten i uplašen, tako da je tu dovoljna jedna varnica kako bi sve eskaliralo. Strane službe su na KiM prisutne već godinama još od oružane pobune Albanaca, jer je dobar deo vođa albanske strane deo njihove agenture. Zapad je školovao profesionalne ubice da vrše prljave poslove na terenu bilo da se kamufliraju u prištinsku policiju ili da to rade da se o tome ne zna. Strane službe su tu da iz senke upravljaju događajima na Kosovu, a ne da bi samo prikupljali informacije - rekao je Karan.

Foto: Masha Bandjur

Perko Matović i Ljuban Karan

 

Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku objasnio je kako je ceo ovaj proces planiran kako bi Zapad ponovo mogao javno da favorizuje albansku stranu.

- Kada primetimo količinu odmazde nad Srbima dole, jasno je da imamo neprijatelja koji želi da se bori sa nama do samog istrebljenja. Ovo je neko scenirao sa strane kako bi ponovo bilo prostora da se favorizuju Šiptari. Velika Britanija je vekovni problem na Balkanu još iz vremena Balkanskih ratova kada su formirali albansku državu kako bi pokušali da oslabe Srbiju. U ovoj situaciji ne smemo sebi da dozvolimo da olako uđemo u rat i da javno zauzimamo bilo koju stranu - rekao je Matović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija