• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.10.2023

17:16

Advokat Zorana Marjanovića za Informer pojasnio odluku Apelacije: Nije ukinuta presuda, već samo pritvor! (VIDEO)

Informer

Live TV

Advokat Zorana Marjanovića za Informer pojasnio odluku Apelacije: Nije ukinuta presuda, već samo pritvor! (VIDEO)

Podeli vest

Zoranu Marjanoviću osuđenom za ubistvo supruge Jelene Marjanović Apelacioni sud je ukinuo pritvor i prvostepenu presudu. O ovoj temi razgovarali su gosti u emisiji "Pre večere" Informer televizije advokat optuženog Stefan Jokić, novinari Informera Nenad Matejić i Jelena Rafailović, advokat Mladen Magdelinić i pevačica Nada Topčagić.

Advokat Stefan Jokić ističe da sud nije ukinuo presudu, već da je Zoranu ukinut je samo pritvor i da u ovakvim slučajevima 99% je realno da bude ukinuta i presuda za ubistvo.

- Sud nije ukinuo presudu, kako se prenelo u medijima, već je Zoranu ukinut je samo pritvor, ali u ovakvim slučajevima 99% je realno da bude ukinuta i presuda za ubistvo. Želim da odem kod svog klijenta i da ga pozdravim, jer smo se zajedno borili za njegovo oslobađanje - naveo je Jokić.

Foto: Marko Đoković

Stefan Jokić

 

Naš sagovornik dodaje i da su pojedini advokati i pojedini mediji su pokušali da ih spotaknu u suđenju, ali da nisu uspeli u tome, kao i da će suđenje biti započeto najverovatnije ispočetka.

- Pojedini advokati i pojedini mediji su pokušali da nas spotaknu u suđenju, ali nisu uspeli u tome. Suđenje će biti najverovatnije ponovljeno ispočetka i moj klijent nije kriv za zločin za koji su ga teretili - rekao je Jokić.

Celu emisiju obavezno pogledajte u videu u nastavku teksta:

Novinar Informera Nenad Matejić navodi da je mnogo nedoumica prilikom ubistva Jelene Marjanović i da je ubica pokušao da sakrije telo negde na sigurno, kao i da su rođaci i majka ubijene Jelene krivili Zorana Marjanovića za ubistvo.

- Mnogo je nedoumica prilikom ubistva Jelene Marjanović, ubijena je oštrim metalnim predmetom i ubica je pokušao da sakrije telo negde na sigurno da ga niko ne pronađe. Rođaci i majka ubijene su okrivili Zorana Marjanovića za ubistvo, koji je tvrdio da je nevin i da nikada ne bi želeo da ubije svoju ženu - kazao je Matejić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

nenad Matejić

 

 

Novinar Informera Jelena Rafailović, koja je bila na licu mesta prilikom njegovog puštanja govori o tome da Zoran Marjanović deluje pogubljeno i da smatra da Zoran nije kriv za ubistvo.

- Marjanović je bio dva puta u pritvoru i kada je danas izašao iz zatvora bio je totalno pogubljen. Zoran Marjanović tvrdi da nije kriv, a i ja isto smatram da on nije počinio ubistvo - rekla je Rafailović.

Foto: Informer.rs/printscreen

Jelena Rafailović

 

Pevačica Nada Topčagić je istakla da se raduje izlasku Zorana Marjanovića i da je sve zadesila velika tragedija posle ubistva Jelene i da su mnogi tugovali za njom.

Radujem se izlasku Zorana Marjanovića iz zatvora, da bi njegova ćerka imala oca i da ne bi bila siroče. Ta tragedija je bila velika, a i sahrana Jelene Marjanović je bila ogromna i mnogo je bilo onih koji su tugovali za njom - kazala je Topčagić.

Advokat Mladen Magdelinić kaže da je istraga okončana i sada postoji samo poslednja reč suda, da li će odbaciti presudu ili ne, a Zoran Marjanović je samo privremeno pušten iz zatvora.

- Istraga je okončana i sada postoji samo poslednja reč suda, da li će odbaciti presudu ili ne, a Zoran Marjanović je samo privremeno pušten iz zatvora. Može da se desi da optuženi bude ponovo vraćen u pritvor i da se osudi na isti način kao što je bila prethodna presuda - istakao je Magdelinić.

Foto: Informer.rs/printscreen

Mladen Magdelinić

 

Naš sagovornik dodaje i da nije neophodno da se pojave novi dokazi za pokretanje druge presude, već postojeći mogu ponovo da se analiziraju i na taj način pokrenu ponovnu presudu.

- Nije neophodno da se pojave novi dokazi za pokretanje druge presude, već postojeći mogu ponovo da se analiziraju i na taj način pokrenu ponovnu presudu i mogući pritvor - zaključio je Magdelinić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Beograd dobija novi tržni centar, "Evroazija" se otvara u avgustu!
Društvo

Vesić: Beograd dobija novi tržni centar, "Evroazija" se otvara u avgustu!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da se početkom avgusta očekuje otvaranje novog kineskog tržnog centra "Evroazija" na Novom Beogradu. On je naglasio da je ovaj objekat građen apsolutno po svim standardima bezbednost, što je posebno važno ako znamo šta se dešavalo nekoliko puta u kineskim radnjama, jer su oni koristili objekte koji su stari i koji nisu ni bili namenjeni za takvu vrstu prodaje. "Sada imamo ono što zaista je važno, da budu svi bezbedni i kupci i prodavci, ali i da kupci imaju komfor kupovine. Naravno tu će biti i restorana i sve ono što imaju tržni centri", rekao je Vesić.

26.06.2024

10:51

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija