• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.10.2023

09:56

Šešelj brutalno opleo po opoziciji: Delim ih na izdajnike i lažne patriote! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Šešelj brutalno opleo po opoziciji: Delim ih na izdajnike i lažne patriote! (VIDEO)

Podeli vest

Sudbinu Srba na KiM, podelu opozicije na dve struje i i borbu predsednika Aleksandra Vučića za interese Srbije, analizirao je gostujući u Info jutru, predsednik SRS dr Vojislav Šešelj

Predsednik SRS dr Vojislav Šešelj istakao je da ukoliko se Srbi na KiM ponovo odvaže na pobunu mora biti na čelu neko ko će umeti njima da komanduje i ko ima iskustva.

- Kada sam prekinuo štrajk glađu u Hagu lekari su mi rekli, da sam nastavio, ne bi živeo duže od nekoliko dana. Borio sam se da umrem ili pobedim, što su oni hteli da dozvole, međutim intervencijom portparola Ministarstva spoljnih poslova Rusije, nisu uspeli. U Sarajevu su me na silu hranili, što se narušavalo moja ljudska prava. Šest puta sam bio u Miloševićevim zatvorima ali kad god je bilo nešto što je radio u korist Srbije ušli smo u vladu da se borimo za zemlju. Ako se Srbi na KiM opet odvaže na pobunu mora njima komandovati neko sa iskustvom. Upozoravao sam Miloševića na Ahtisarijev plan i da ne smemo da se povučemo sa KiM međutim on je poklekao pod pretnjama Zapada da će sravniti Beograd - rekao je Šešelj.

Foto: Pedja Milosavljević

Vojislav Šešelj

 

Šešelj je dodao da se opozicija deli na izdajničku koja podržava Zapad i na lažnu patriotsku koja hoće da se približi narode a koji takođe rade protiv Srbije.

- U srpskoj opoziciji postoje dve struje, jedna je otvoreno za Zapad i rade protiv Srbije dok sa druge strane imamo neke lažne patriote, koji rodoljubivim parolama pokušavaju da se približe narodu a zapravo igraju na ruku onih koji rade protiv Srbije. Vučića je SRS podržao na izborima jer je bio protiv utapanja Republike Srpske u jednistvenu Bosnu i čuvanje Srba na KiM i Crnoj Gori. Vučić je mislio da će u opoziciji biti nečeg patriotskog i da će želeti da se zauzmu za Srbiju a SRS mu je smetao, međutim sad je jasno šta je cilj opozicije - rekao je Šešelj.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija