• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.10.2023

22:33

Pakao na Bliskom istoku! Đurđev: Šiptari će izvršiti napad na KiM kao Palestinci u Izraelu!

Reuters, Tanjug/AP, Miloš Rafailović

Live TV

Pakao na Bliskom istoku! Đurđev: Šiptari će izvršiti napad na KiM kao Palestinci u Izraelu!

Podeli vest

O sukobima u Izraelu i Palestini, ali i kako taj rat može da se odrazi na Srbiju i svet, govorili su u Temi dana na Informer Tv poslanik i predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev i politički analitičar Stevica Deđanski.

Politički analitičar Stevica Deđanski navodi da će se u sukob na Bliskom istoku umešati i organizacija Hezbolah, kao i da postoji puno žarišta u svetu, ali da Srbija mora da brine o vojnoj bezbednosti zbog različitih neprijatelja u okruženju i na našoj teritoriji i smatra da treba uvesti vojni rok.

- Verujem da će se u sukob u Izraelu umešati i organizacija Hezbolah, što će otvoriti nova vrata pakla u sukobima na Bliskom istoku. Postoji puno žarišta u svetu, ali Srbija mora da brine o vojnoj bezbednosti zbog različitih neprijatelja u okruženju, ali i na našoj teritoriji i smatram da treba uvesti vojni rok - kazao je Deđanski. 

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Stevica Deđanski

Deđanski kaže i da Amerikanci pokušavaju da prouzrokuju nove sukobe u svetu, da bi nastavili svoju vladavinu, a stavovi velikih sila povodom sukoba u Izraelu su različiti, stav Kine je da treba Palestina da ima svoj suverenitet, dok neke zapadne zemlje podržavaju Izrael.

- Svet se menja na veliko, a Amerikanci pokušavaju da prouzrokuju nove sukobe u svetu, da bi nastavili svoju vladavinu. Stavovi velikih sila povodom sukoba u Izraelu su različiti, stav Kine je da treba Palestina da ima svoj suverenitet koji je određen rezolucijama i sporazumima, dok neke druge zapadne zemlje podržavaju Izrael - rekao je Deđanski.

Poslanik i predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev ističe da srpska vojska treba da bude u punoj borbenoj gotovosti, jer smatra da će šiptarski teroristi na KiM biti ohrabreni događajima u Izraelu i da će potencijalno izvršiti napad.

- Očekujem razvijanje žarišta na ceo svet, zbog trenutnih sukoba u Izraelu, a nama najbliža žarišta su na našoj teritoriji Kosovu i Metohiji, ali i u Republici Srpskoj. Srpska vojska treba da bude u punoj borbenoj gotovosti, jer smatram da će šiptarski teroristi biti ohrabreni događajima u Izraelu i mogu da nas napadnu na isti način. Izrael je priznao takozvano Kosovo i oni ako žele podršku moraju da povuku priznanje - tvrdio je Đurđev.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Aleksandar Đurđev

 

Naš sagovornik dodaje i da su Izrael i Palestina u velikom sukobu na malom prostoru, kao i da Treći svetski rat traje još od početka konflikta u Ukrajini i da je dodatno pojačan potpirivanjem žarišta na Bliskom istoku.

- Izrael i Palestina su veličine naše Vojvodine i sada zamislite 15 miliona ljudi u velikom sukobu na tako malom prostoru. Treći svetski rat traje još od početka konflikta u Ukrajini, a sad je dodatno pojačan potpirivanjem žarišta na Bliskom istoku - zaključio je Đurđev. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija