• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.10.2023

12:47

Šokantna ispovest majke deteta poginulog u saobraćaju: Tužilac je rekao da nemam šta da se žalim kad mog sina svakako nema! (VIDEO)

Beta/informer/printscreen

Live TV

Šokantna ispovest majke deteta poginulog u saobraćaju: Tužilac je rekao da nemam šta da se žalim kad mog sina svakako nema! (VIDEO)

Podeli vest

Despot Mrđić (4) poginuo je pre više od dve godine pokušavajući da izađe iz autobusa u Zemunu, o čemu je govorila u Info danu njegova majka Verica Mrđić, apelujući na zakonske promene, za adekvatno kažnjavanje vozača.

Majka stradalog Despota Verica Mrđić navela je kako je ubici njenog deteta izrečena kazna zatvora od 4 godine sa pravom da tokom vikenda ide kući ili radi ukoliko izdržava porodicu.

- Iako je prošlo preko dve godine od nesreće jer za decu koja stradaju, kao i za njihove roditelje vreme više ne teče. U Srbiji ne postoji niko ko se zapita šta se dešava sa porodicama poginule dece i kako oni žive u svim tim okolnostima. Prvostepena presuda protiv vozača, bila je zatvorska kazna od 4 godine, u zatvoru otvorenog tipa. Što znači da te ubice mogu kući da idu tokom vikenda i rade, ukoliko moraju da izdržavaju porodicu. Vozač koji je ubio moje dete, je krenuo sa otvorenim vratima bez obaziranja, morao je znati o potencijalnim rizicima - rekla je Mrđićeva.

Foto: Masha Bandjur

Verica Mrđić

 

Mrđićeva je dodala kako joj je tužilac rekao, da nema svrhe da insistira na većoj kazni kad njenog deteta svakako više nema i da su prosečne kazne za ovakve prestupnike oko dve godine.

- Tužilac mi je rekao da nemam šta da se bunim i zahtevam kaznu, kada mog deteta svakako više nema. U proseku kazne koje se izriču su oko dve godine, a svi idu linijom manjeg otpora i izriču lakše kazne. Ubica mog deteta je tokom suđenja, sve vreme radio svoj posao vozača, a na saslušanju je rekao, desilo se šta se desilo. Godišnje 130 osoba od 15 do 30 godina pogine u saobraćaju, što su gomile ugašenih porodica i života. Žalbe na presudu sudija je odbio uz obrazloženje da se radi o porodičnom čoveku, ali moje pitanje njemu je misli li da je i Despot došao iz neke porodice - rekla je Mrđićeva.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija