• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.10.2023

09:02

Počeli rešavanje pitanja Gaze! Izrael preti bombardovanjem kamiona sa humanitarnom pomoći iz Egipta! (VIDEO)

pedja milosavljevic/Shutterstock

Live TV

Počeli rešavanje pitanja Gaze! Izrael preti bombardovanjem kamiona sa humanitarnom pomoći iz Egipta! (VIDEO)

Podeli vest

Namere Izraela da krene u konačno suzbijanje Hamasa u pojasu Gaze kao i drastičnu politiku obe strane analizirali su gosti Info jutra, narodni poslanik Radovan Arežina i Ibro Ibrahimović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima.

Narodni polanik Radovan Arežina istakao je da su ratna dejstva u Ukrajini poslužila kako bi se testiralo oružje i nove metode modernog ratovanja i da će Izrael krenuti u drastično rešavanje problema Gaze.

- Moja prva reakcija napada Hamasa paraglajderima je bila iznenađenje, jer se rat prilagođava vremenu dronova i nove tehnike. Ukrajina je poslužila kao poligon za testiranje novih metoda ratovanja, svet ne zna u kom pravcu će sve da ide. Izrael je krenuo u drastično rešenje problema oko pojasa Gaze. Izraelci svojom agresijom izazivaju da svet počinje da ima drugačije poglede prema Palestini, što vidimo na primeru kada su pretili, da će bombardovati egipatske kamione sa humanitarnom pomoći namenjene Gazi. Hamas pokušava da demonstrira slabost i nesposobnost izraelske vojske da reaguje na pretnje kako bi uvela nesigurnost u njihovo društvo - rekao je Arežina.

Foto: Pedja Milosavljević

Ibro Ibrahimović i Radovan Arežina

 

Ibro Ibrahimović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima da će SAD svoju pažnju i finansije usmeriti prema Izraelu što može značiti prekid rata u Ukrajini jer Amerika ne može da drži više frontova istovremeno.

- Rat u Izraelu jer lokalnog tipa, ali uključenje Hesbolaha u sukob predstavlja mogućnost daljeg širenja rata. Rat u Ukrajini će trajati dokle god ga SAD finansira, međutim otvaranjem žarišta u Izraelu, može značiti prestanak finansiranja ukrajinske strane, jer Amerikanci ne mogu da drže više frontova. Pripadnici Hamasa su dobro bili obučeni da preskoče gvozdenu kupolu i zadaju udarce Izraelu, prvi put se dešava da se šiti i suniti ujedinjuju, što predstavlja pretnju po regionalnu stabilnost. Površina pojasa Gaze je mala sa skoro 2 miliona stanovnika ograđenih zidovima i zato je zastrašujuće što Izrael najavljuje da će ih ostavi bez struje, hrane i vode - rekao je Ibrahimović.

 

Celu emisiju možete pogledati videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31