• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.10.2023

22:03

(VIDEO) Američki prsti u ratu na Bliskom istoku! Samardžija: Amerikanci dobro znaju da novac od oružja ide Hamasu!

Miloš Rafailović

Live TV

(VIDEO) Američki prsti u ratu na Bliskom istoku! Samardžija: Amerikanci dobro znaju da novac od oružja ide Hamasu!

Podeli vest

U emisiji "Tema dana" razgovaralo se o situaciji na Bliskom istoku. Špekulacije da će Amerika loše proći zahvaljujući ovom ratu komentarisali su gosti: profesor Bojan Dimitrijević, novinar Slobodan Samardžijal, a putem vajber uključenja u emisiju se javio Petar Đurđev, direktor Istorijskog arhiva.

Slike koje ovih dana stižu iz Izraela, toliko su strašne da ne mogu da se prikažu na televiziji. Koliko je Amerika zaista uključena u ovaj sukob razgovramo sa gostima Teme dana. Da li je Natanjahu plaćao Hamas?

Profesor ekonomskih nauka Bojan Dimitrijević rekao je da je Izrael pokušao da izbegne sve dogovore o formiranju Palestinske države.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Bojan Dimitrijević

-Ako je Natanjahu imao prste u tome, on je morao da stvori neku vrstu alternative. Mi sad znamo da su bogati bankari podržavali Oktobarsku revoluciju. Znamo da su pojedine velike američke firme svojevremeno podržavale Hitlera. Nije nemoguće da neke snage koje učestvuju u ratu Hamasa, zapravo njih finansiraju- zaključioje Dimitrijević.

Novinar Slobodan Samardžija objasnio je da je oružje koje je krenulo u Ukrajinu, zapravo završilo na Bliskom istoku.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Slobodan Samardžija

-Amerika je definitivno znala da njen novac ide Hamasu. Morate da tražite nezvanične puteve kako da nekoga snabdete oružjem i novcem. To je nešto što svi rade i to je normalno. Ali, kada to izađe na videlo, onda svi shvate ko je upleten. Problem je u tome što je to odraz američke unutrašnje politike. Sigurno je da su zatvarali oči pred time da oružje ide "na pogrešnu stranu". Oni ne žele da u Izraelu bude mir. Njima se mir ne isplati. Ako tamo napravite mir, Amerika nema tamo šta da traži- objasno je Samardžija.

Direktor Istorijskog arhiva Petar Đurđev objasnio je da bliske veze između SAD-a i Izraela počinju još nastanka ove države.

-Često se spominje jevrejski lobi koji je jako uticajan u Americi. Kao što znamo, bitni elementi koji treba da se dogode da bi se Hrist vratio jeste obnova Izraela. Treba da se otvori zlatna kapija i da dođe do velike bitke koja će dovesti svet u hiljadugodišnje Hristovo carstvo. Oni koji veruju u tu priču u Americi potpuno podržavaju Izrael. Bez obzira ko bio na Kapitol hilu, svi bezuslovno daju podršku Izraelu. To znači da će Amerika još jednom stati iza svog saveznika i bezuslovno mu pomoći- ispričao je Đurđev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija