• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.10.2023

09:28

Da li je Izrael namerno isprovociran? Đurić: sedmog oktobra neko je pomogao napad Hamasa! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Da li je Izrael namerno isprovociran? Đurić: sedmog oktobra neko je pomogao napad Hamasa! (VIDEO)

Podeli vest

Partijske kolege izraelskog premijera pozivaju ga da nuklearnom bombom sravni sa zemljom Pojas Gaze u znak odmazde na napade palestinske ekstremističke grupe Hamas. U "Info danu" na ovu temu razgovaramo sa Ljubomirom Đurićem, predsednikom Centra za nacionalnu bezbednost i Milanom Jolovićem, pukovnikom u poenziji.

Tog sedmog oktobra, bure baruta koje je tinjalo decenijama, eksplodiralo je u Izraelu, kada je Hamas, palestinska ekstremistička grupa, čije je sedište u Gazi, bacilo preko 5300 raketa. Dan nakon kobnog jutra premijer Benjamina Netanijahu objavio je da je zemlja u ratu. 

Predsednik Centra za nacionalnu bezbednost Ljubomir Đurić konstatovao je da je Hamas konstantno napadao Izrael već duže vreme.

Foto: Masha Bandjur

Ljubomir Đurić

-Niko nije očekivao ovoliku količinu terorista. Sedmog oktobra neko je pomogao napad Hamasa. To je bila jako koordinisana akcija. Od kad Izrael postoji kao država, ovo je najveći napad koji su doživeli. Obim i način na koji su napadnuti je ono što ih je iznenadilo. To vidimo po ujedinjenju opozicije i vlasti u ovoj zemlji. Mi još uvek ne znamo šta je bio cilj napada Hamasa. Oni su upali na teritoriju, pobili veliki broj civilia i vratili se nazad. Nisu objasnili ni razloge za napad, niti šta su oni time želeli da postignu- naveo je Đurić.

Pukovnik u penziji Milan Jolović veruje da Izrael stavlja cifre koje njima odgovaraju. Po njegovom mišljenju žrtava u ovoj zemlji je daleko manje.

Foto: Masha Bandjur

Milan Jolović

-Cilj je izgleda bio samo provokacija izraelske vojske. Ja izuzetno poštujem izraelsku vojsku. Nigde ne postoji takav nacionalni osećaj za odbranu države kao kod njih. To je mala zemlja. Mogu da shvatim da su obaveštajci zakazali, ali ne mogu da shvatim da je vojska zakazala. Bio je šabat. To je njihov praznik. Ti nesretni vojnici nisu bili u stanju sami sebe da odbrane, a kamo li da odbrane naseljena mesta. Neko sa Zapada je dao zadatak da se isprovocira Izrael- ispričao je Jolović.

Ceo segment emisije "Info jutro" pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija