• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.10.2023

17:59

Evo koju muziku slušaju stranci u Beogradu! Uživaju u kafanama, ali i domaćoj rakiji! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Evo koju muziku slušaju stranci u Beogradu! Uživaju u kafanama, ali i domaćoj rakiji! (VIDEO)

Podeli vest

Dok se mnogi Beograđani odlučuju da odu u druge gradove sveta, mnogi stranci dolaze da žive upravo ovde. Njihovi motivi su različiti, ali svi oni žele da život u Beogradu i Srbiji učine još boljim i lepšim.

U emisiji "Pre večere" gostovali su stranci koji već godinama žive u našem glavnom gradu. Oni su podelili sa nama svoje iskustvo o tome kako žive u Srbiji. Foto model, maneken i frizer Miša Bandži, glumac Mastor Džonatan Lumbila i srpska snajka Naledi Repaja ispričali su nam sve o svom životu sa Beograđanima.

Foto model, maneken i frizer Miša Banši priznao je da, iako ne pije, voli srpsku rakiju.

Foto: Zoran Sinko

Miša Banši

-Živim u centru Beograda. Nema mogo gužve, sve mi je blizu. Ne vozim, nego samo šetam. Volim srpske pesme i znam mnogo srpskih pesama. Imam mnogo želja. Kad me neko pozove uvek sam raspoložen. Za mene su svi isti. Svuda gde idem, svugde mi je lepo. U Srbiji je sve novo, zato je volim. Sviđaju mi se ljudi. Vrlo su otvoreni, ljubazni... Probao sam rakiju, ali ne pijem žestoko. Ipak, u tom trenutku mi je bilo dobro. Rakija je srpska votka- ispričao je Miša Banši.

Glumac Mastor Džonatan Lumbila obožava narodnu muziku i smatra da ona treba ponovo da se vrati na vrh.

Foto: Zoran Sinko

Mastor Džonatan Lumbila

-Ja ne gledam sebe kao stranca. Ja sam došao ovde sa devetnaest godina, studirao sam ovde, naučio jezik, osećam se kao pravi Srbin. Ja sam bivši rijaliti igrač, bio sam i novinar. Narodna muzika treba da se vrati na vrh. Mladi vole muziku koja ne traje. Ja slušam našu staru muziku: Lepu Brenu, Vidovdan, Jugoslovenku... Mi u Afrizi imamo veliku porodicu. To smo našli i ovde u Srbiji. U Evropi svi rade kao crnci, ali nemaju vremena za porodicu i za decu- rekao je Džonatan Lumbila.

Srpska snajka Naledi Repaja priznala je da pije u kafani i da najviše voli da pije rakiju od dunje koju pravi njen svekar.

Foto: Zoran Sinko

Naledi Repaja

-Bila sam stranac u Njujorku, ali je bolje biti stranac u Beogradu. Ja nemam osećaj da sam stranac. Srbi me ne doživljavaju kao strankinju. Mene je ljubav dovela u Srbiju. Upoznala sam čoveka koji je bolji od mene. Bojan je čovek pre svega. Kad sam došla u Srbiju upoznala sam mnogo toplih ljudi koji vole da se druže. Često idem u kafane i sve pesme su mi lepe. Ima mnogo pesama od Cece. Prvi pevači koje sam upoznala su Ceca, Aca Lukas i Severina. Srpski je mnogo lak. Ako ideš u školu, teško je. Zato je meni bolje da sedim i da pričam sa ljudima - ispričala je Naledi Repaja.

Ceo segment emisije pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Majka tvrdi: Dete pobeglo iz vrtića, stiglo do Ustaničke ulice! Vrtić: Roditelji tražili 10.000 evra da ne izađu u medije
Društvo

Majka tvrdi: Dete pobeglo iz vrtića, stiglo do Ustaničke ulice! Vrtić: Roditelji tražili 10.000 evra da ne izađu u medije

Moje dvoipogodišnje dete je 21. septembra bez ičijeg nadzora napustilo jedan privatni vrtić na Voždovcu, otišlo na ulicu, i to niko nije primetio sve dok moj suprug nije došao po njega. Sina su našle posle 40 minuta nepoznate žene, udaljio se oko 400 metara od vrtića i samo 20 stepenika ga je delilo od prometne Ustaničke ulice, tvrdi majka (ime i prezime poznato redakciji), koja je nakon mesec dana odlučila da podnese tužbu.

18.10.2023

16:27

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija