• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2023

10:57

Strahovit podatak! Evo koliko dečijih života je ugašeno u sukobu Izraela i Hamasa! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Strahovit podatak! Evo koliko dečijih života je ugašeno u sukobu Izraela i Hamasa! (VIDEO)

Podeli vest

Aktuelne teme ratova u Ukrajini i Izraelu kao i žrtve koje su oni odneli komentarisali su gosti Info jutra, stručnjak za srpsko - ruske odnose Boško Vasiljević i bivši dopisnik iz Moskve Slobodan Samardžija.

Stručnjak za srpsko - ruske odnose Boško Vasiljević naveo je kako postoje sfere interesa kojima je cilj da ilegalno prodaju oružje koje Zapad šalje Ukrajini u cilju profita i odlaska odatle.

- Nažalost u anarhiji rata oružje uvek na neki način dođe na crno tržište, Ukrajina je potpuno izgubila kompas je mora potpuno da sluša Zapad i nije neobično da određene sfere interesa pokušavaju da zarade na tom oružju i napuste Ukrajinu. Zelenski svojim izjavama pokušava da vrati interes javnosti na sebe i Ukrajinu jer su pali u senku zbog rat u Izraelu - rekao je Vasiljević.

Foto: Pedja Milosavljević

Slobodan Samardžija i Boško Vasiljević

 

Bivši dopisnik iz Moskve Slobodan Samardžija je istakao kako je 1400 dece izgubilo život u sukobu na Bliskom istoku i da ovolike dečije žrtve napuštaju obime ljudskog razuma.

-  Trgovci oružja na neki način žive od rata i to samo posmatraju kao posao i zato će oružje prodati i neprijateljskoj strani ukoliko se radi o boljoj ceni. Bliski istok je najaktuelnija tema prethodnih dana jer je u proteklih nekoliko dana poginulo skoro 1400 dece, a kad deca ovoliko ginu to napušta obime ljudskog razuma. Americi je cilj propast Rusije kako bi zaplenila njene resurse koje čak nema plan da deli ni sa Evropom. SAD ne mogu da vode rat u Ukrajini i Izraelu jer se odvija militarizacija Antarktika što direktno može ugroziti njihovu bezbnost jer je ovo prvi put u istoriji da im je ugrožena teritorijalna bezbednost. Amerika nije zemlja koja ima jake nacionalne korene i pitanje je kako će narod reagovati na to - rekao je Samardžija.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece
Društvo

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece

Povodom Međunarodnog dana dece, u nedelju, 2. juna u 10 časova, tiha Tisa u Čurugu, postaće epicentar edukacije i zabave za najmlađe kroz uzbudljivu SUP avanturu. Ovaj jedinstveni događaj ima za cilj edukaciju najmlađih o pravilima ponašanja u i oko vode, kao vid prevencije od neželjenih povreda na otvorenim vodama, uz stručne savete o bezbednom plivanju i pravilnom veslanju na SUP dasci.

01.06.2024

16:59

Hronika

Sport

PSŽ našao zamenu za Mbapea! Moraće da plati čak 100.000.000 evra!
Fudbal

PSŽ našao zamenu za Mbapea! Moraće da plati čak 100.000.000 evra!

Fudbalski klub Pariz Sen Žermen užurbano traži zamenu za Kilijana Mbapea, koji je napustio ekipu i uskoro će postati novi član madridskog Reala. Kako navode specijalizovani fudbalski sajtovi, umesto reprezentativca Francuske na "Park Prinčeva" stiže gruzijski napadač iz redova Napolija, Kviča Kvarackelija.

01.06.2024

16:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00