• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.10.2023

11:15

Zapadni mediji lažno pisali o slabljenju Rusije! Evo kakva je zaista situacija na frontu! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Zapadni mediji lažno pisali o slabljenju Rusije! Evo kakva je zaista situacija na frontu! (VIDEO)

Podeli vest

O lažnim tvrdnjama da ruska ekonomija slabi i realnom stanju na frontu, za Info jutro govorili su gosti, istoričar dr. Miloje Pršić i Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku.

Istoričar dr. Miloje Pršić istakao je kako su ambicije Zapada da sa preko 100 vojnih baza širom zemaljske kugle kontroliše ceo svet ali da se nekoliko država poput Malija i Burkine Faso opire tome.

- Ruska ekonomija je u zamahu, od poljoprivrede do vojne industrije. Na celoj širini fronta imate ogromne gubitke sa ukrajinske strane. U nekoliko navrata se direktor obaveštajne službe Velike Britanije sastao sa Zelenskim. Ambicija Zapada je da kontroliše celu zemaljsku kuglu jer SAD imaju preko 100 vojnih baza širom sveta, međutim afričke zemlje poput Malija i Burkine Faso se uspešno odupiru takvom poretku. Ukrajina je počela da mobiliše devojke i muškarce od 60 i više godina jer više nemaju ljudstvo usled masovnih gubitaka na fronu - rekao je Prštić.

Foto: Pedja Milosavljević

Miloje Pršić i Perko Matović

 

 

Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku objasnio je da su Rusi postigli monumentalni uspeh formiranjem multipolarnog sveta i međusobne saradnje.

- Rat u Ukrajini ne može da ošteti SAD u ekonomskom smislu ali može u strateškom. Ovaj rat označava simbolički sukob Rusije i celog NATO pakta. Rusija je postigla veliki uspeh kreiranjem multipolarnog sveta. Putin je predstavio ovaj sukob kakav on zaista jeste a to je da Ukrajina više ne može da ratuje i da njihove vlasti uznemiravaju građane po kućama i hapse ih ako sumnjaju da su na društvenim mrežama. Sankcije Rusiji su se pokazale kao potpuno neefikasne - rekao je Matović. 

 

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija