• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.10.2023

10:07

Pored svih sankcija Zapada, Rusija je i dalje jaka! Kada će se završiti rat u Ukrajini? (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Pored svih sankcija Zapada, Rusija je i dalje jaka! Kada će se završiti rat u Ukrajini? (VIDEO)

Podeli vest

Stav Brisela o Ukrajini ostaje propratni jer, pored paketa pomoći evropske komisije u Kijevu od 20 milijardi evra nema reči o tome kako postići mir. O najnovijim dešavanjima u rusko-ukrajinskom sukobu razgovramo sa advokatom Vladanom Glišićem i sociologom Vladimirom Vuletićem.

Ukrajinske snage ispalile su tri kasatne granate kalibra 155 milimetara na Donjeck, prenose ruski mediji. Lokalni izvori javljaju da je u pitanju kasetna municija NATO-a. Ambasadorka Amerike u Ukrajini oštro je osudila ruski napad na Harkov, dok ruski vojni izvori tvrde da je osujećen pokušaj ukrajinskih snaga da pređu reku Dnjepar u južnom regionu Hersona. Britanski obaveštajci izneli su podatke da su ruski gubici od početka rata između 150.000 i 190.000 ljudi.

Advokat Vladan Glišić smatra da Evropska unija i cela Evropa je neko ko izvrašava naloge Amerike.

Foto: Pedja Milosavljević

Vladan Glišić

-Od početka rata videli smo da Evropska unija nije entitet za sebe, već sluša Vašington.  Međutim, ne odgovara im ova situacija na dva fronta. To je teško izvodljivo. Osim toga, nije nemoguće, s obzirom na situaciju u svetu, da se pogorša situacija na drugim mestima. Bez obzira na sve sankcije koje su uvedene Rusiji, ona je i dalje jaka. Nju te sankcije nisu mnogo pogodile. Zapad ne može da iskontroliše procese. Ukrajina je i pre rata bila zemlja korupcije. U tom smislu je oružje raznim prljavim kanalima otišla na druge strane, pa možda i do Hamasa. Kad razmišljam o tome ko stoji s druge strane, od njih me ništa ne bi iznenadilo, mada trgovci oružja mogu i sami da se organizuju- rekao je Glišić.

Sociolog Vladimir Vuletić dao je potecijalnu prognozu onoga što će se desiti nakon što se završi sukob u Ukrajini.

Foto: printscreen

Vladimir Vuletić

-Čini mi se da je ovaj sukob Ukrajine i Rusije samo jedan efemerni slučaj. Kako dolazi oružje u ove delove sveta je pitanje za one koji se time bave. Način na koji svet funkcioniše zavisi od kretanja u globalnom kapitalizmu gde Zapad ima centralnu ulogu. Doći će do velikih promena, a da li će te promene biti gore ili bolje, to ćemo tek videti. Američke korporacije su u ovom trenutku neka vrsta utešne nagrade, s obzirom da Rusija nije uništena kako su planirali. Nakon svega ovoga uslediće ekonomska obnova Ukrajine. Čitav svet će finansirati Ukrajinu, a taj novac će pre svega odlaziti u profit velikih korporacija- naveo je Vuletić.

Celu emisiju pogledajde u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija