• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2023

18:30

Tajkunski mediji  blate Vučića, za sve su im krivi Srbi! (VIDEO)

Informer

Live TV

Tajkunski mediji blate Vučića, za sve su im krivi Srbi! (VIDEO)

Podeli vest

Novi film koji su tajkunski mediji objavili u cilju blaćenja ličnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića govorili su gosti Specijalne emisije televizije Informer, publicista Dragoslav Bokan, Srđan Barac i Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost i predsednik Saveza Srba Slovenije Vladimir Kokanović.

Publicista Dragoslav Bokan naveo je kako film koji su tajkunski mediji objavili ima svrhu da blati srpski narod i krivi ih za raspad Jugoslavije i direktno napada predsednika Vučića.

- Reč je o diletantskom proizvodu osobe koja je završila Fakultet Političke nauke, koja sa režijom ima veze, koliko ja imam sa svemirskom tehnologijom. Ceo koncept tog filma je pripovedanje o Srbiji, u kome se blato proliva preko lika Aleksandra Vučića. U njihovoj interperetaciji događaja za raspad Jugoslavije krivi su Srbi, krivi su nacionalni političari, ali jedini koga imenuju je Slobodan Milošević. Po njima rat počinje zahvaljujuć Miloševiću, a nema pomena o Nemačkoj, SAD ili NATO paktu. Film je namenjen da blati srpski narod, gde je JNA predstavljena kao srpska vojska. Srbe su nazvali oceubicama jer nisu želeli da ostanu uz Tita koji se smatra nekim ocem nacije. Oni ironično govore o kosovskom ciklusu, koga podrugljivo nazivaju kosovski cirkus i naglašavaju to da smo alavi i kako nas nije briga za Albance ili bilo koga drugog. Autorke filma plaču kako je ovde ubijena demokratija, a žive bolje nego većina nas i mogu da snimaju i pričaju šta god. Opoziciji nije smetao diktator koji je deci govorio da mu se kunu da im je draži od roditelja kao što je to bio Tito, ali čovek koji se bori za Srbiju im nije podoban - rekao je Bokan.

Foto: Zoran Sinko

 

 

 

Srđan Barac iz Centra za državnu stabilnost istakao je da opozicija hoće da Srbiju primora da se povinuje Zapadnom diktatu iako još nije ni članica Evropske unije.

- Kampanja treba da služi da biračima predstavite program koji im nudite i zašto vama da daju glas. Umesto toga opozicija se bavi napadanjem Aleksandra Vučića, ovo su izbori koje oni tretiraju kao one koji su za ili protiv Vučića. Govori se da je na KiM bilo dve trećine Albanaca, a jedva trećina Srba. Pored toga se propagira da smo mi samo nekih pedesetak godina živeli sa Kosovom u zajedničkoj državi. Oni hoće da stvore da je Zapadni diktat jedino čemu mi moramo da se povinujemo, a da još nismo ni članica EU, mi možemo da sarađujemo sa Evropom i Rusijom u isto vreme. Opozicioni prvaci su spremni da lično blate svoju zemlju i rade protiv njenog interesa, oni se raduju ovom filmu. Oni su pokušali da opišu KiM kao neki mit koga se mi držimo, a zapravo se radi o identitetskom pitanju svih Srba - rekao je Barac.

Foto: Zoran Sinko

 

 

Nebojša Obrknežev iz Centra za državnu stabilnost izneo je da lažni ekolozi u opoziciji poput Ćute navodno brinu za ekologiju, dok zapravo blokiraju napredak Republike Srbije.

- U poslednjih 12 godina gde Srbi u BiH i Crnoj Gori osećaju da imaju neku zaleđinu. Najbolji odgovor ovom filmu i svim tim ljudima koji lažima žele da obmanu narod su upravo rezultati. Imamo preko 2 miliona ljudi koji podržavaju predsednika Vučića, ove televizije koje su usmerene protiv vlasti i Vučića su antisrpske. Od 2000. do 2012. smo imali žuti konglomerat koji sada vređa bilo šta što vlada uradi, pitanje je što ne naprave film o državnoj svojini koja je prodata i ocepljenju Crne Gore. Ovi lažni ekolozi Ćuta i Sava blokiraju iskopavanje litijuma brinući se o prirodi, zapravo sprečavaju razvoj države. Bilo bi fnatastično da se snimi film o degradaciji Srbije koji se trenutno dešava. Izjave Zorane Mihajlović kao da su Srbi u banjskoj teroristi i da joj nije jasno što poklanjamo dan teroristima sasvim je jasno da su uperene protiv srpskog naroda - rekao je Obrknežev.

Foto: Zoran Sinko

 

 

Predsednik Saveza Srba Slovenije Vladimir Kokanović objasnio je da bi na Zapadu opozicija koja krši ustav drćave bila strogo kažnjena, dok u Srbiji slobodno funkcioniše.

- Mi u dijaspori se trudimo da Srbiju predstavimo u što boljem svetlu, žalosno se što ovakvi napadi na predsednika Srbije dolaze baš iz nje same. Opozicija više ne može ni da se zove prozapadnom jer na Zapadu bi takvi opozicionari koji krše Ustav zemlje bili strogo kažnjeni. Srbija neguje kulturu sećanja na istorijski važne činjenice, Beograd je konačno postao glavni grad kako Srba u Srbiji tako i onih u dijaspori - rekao je Kokanović.

 

Celu emisiju pogledajte u videu:

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija