• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.11.2023

10:02

Bolesnik Kurti kopa srpske grobove da bi uništio svaki dokaz o postojanju Srba na Kosovu i Metohiji! (VIDEO)

informer/epa/shutterstock

Live TV

Bolesnik Kurti kopa srpske grobove da bi uništio svaki dokaz o postojanju Srba na Kosovu i Metohiji! (VIDEO)

Podeli vest

O sve težem životu Srba na Kosovu i Metohiji i teroru Aljbina Kurtija nad našim narodom, govorili su u Info jutru Veselin Šljivančanin, pukovnik u penziji i bivši premijer Nikola Šainović.

Bivši premijer Nikola Šainović ističe da stanje na groblju u južnoj Mitrovici opisuje stanje na celom prostoru KiM i Srbi ne mogu da odu na groblje, a Amerika je dozvolila masovno kršenje rezolucije 1244 i pogrome Srba sa prostora Kosova i Metohije.

- Stanje na groblju u južnoj Mitrovici opisuje celokupno stanje, jer ni mrtvi nemaju mira. Ako Srbi ne mogu da odu na groblje, šta će onda mogu da urade. Amerika je dozvolila masovno kršenje rezolucije 1244 i pogrome Srba sa prostora Kosova i Metohije. Ne možemo da ostavimo i zaboravimo našu zemlju, a ne smemo i da popuštamo u pregovorima, jer samo traže neke nove zahteve - objasnio je Šainović.

Foto: Pedja Milosavljević

Nikola Šainović

 

Veselin Šljivančanin, pukovnik u penziji, navodi da Aljbin Kurti nema u sebi ništa ljudsko, jer kopa srpske grobove i boji se spomenika i srpskih tela, jer želi sve da uništi da ne bi ostalo traga i dokaza o srpskom postojanju.

- Imamo toliko heroja i običnog naroda koji brani svoju zemlju i kućni prag. Aljbin Kurti nema u sebi ništa ljudsko, jer kopa srpske grobove i ruši spomenike. Kurti se boji spomenika i srpskih tela, jer želi sve da uništi da ne bi ostalo traga i dokaza o srpskom postojanju - naveo je pukovnik Šljivančanin.

Foto: Pedja Milosavljević

Veselin Šljivančanin

 

Pukovnik Šljivančanin se priseća sukoba sa albanskim paravojnim jedinicama na Kosovu i Metohiji gde su pripadnici te esktremističke grupe palili srpska tela, da ne bi ostalo srpskih kostiju na KiM.

- Sećam se sukoba sa albanskim paravojnim jedinicama i jedom prilikom, kada su albanske paravojne jedinice palili tela srpskih vojnika, kad smo ih zarobili par pripadnika, oni su nam rekli da su im naređeni naredili da pale tela, da ne bi te kosti ostale na Kosovu i Metohiji da ne bi opet bila srpska zemlja - ispričao je pukovnik. 

Ne smete da propustite celu emisiju u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Crno-beli zbog smene Duljaja ostaju bez miliona! Kastiljo se vraća u Šahtjor, evo kako to utiče na klub iz Humske
Partizan

Crno-beli zbog smene Duljaja ostaju bez miliona! Kastiljo se vraća u Šahtjor, evo kako to utiče na klub iz Humske

Partizan će zbog smene Igora Duljaja sasvim izvesno ostati bez miliona! Kako prenosi poznata Instagram stranica "Pbg.news", ukrajinski fudbalski klub Šahtjor iz Donjecka u Humsku je poslao zvaničan zahtev da se po završetku sezone ekvadorski vezista Denil Kastiljo (20) vrati među popularne "rudare", što znači da raniji dogovor između ova dva kluba definitivno propada!

02.05.2024

16:29

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija