• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.11.2023

12:18

Olakšan upis u katastar! Umesto šaltera, građani treba da posete - internet stranicu! (VIDEO)

rgz/informer

Live TV

Olakšan upis u katastar! Umesto šaltera, građani treba da posete - internet stranicu! (VIDEO)

Podeli vest

Mnogo toga je urađeno u poboljšanju efikasnosti upisa u katastar. Međutim, uvek je upis predmeta po starim ispravama predstavljao nerešiv sistemski problem i večno goruće pitanje. Na ovu temu u "Info danu" razgovarali smo sa Suzanom Protić iz Republičkog geodetskog zavoda.

Iz RGZ-a nam stižu dobre vesti za sve građane. Da li smo napokon na pragu rešavanja i ovih problema razgovaramo sa Suzanom Protić iz Republičkog geodetskog zavoda?

Suzana Protić iz Republičkog geodetskog zavoda objasnila je u čemu se sastoje nova olakšanja i reforme.

-Kada je u pitanju upis u katastar nepokretnosti, promene su stupile na snagu 4. novembra. Ove izmene i dopune predstavljaju sistemsko rešenje na koje se dugo čekalo. Papirne isprave ulaze u digitalni proces. Podnošenje zahteva podnosiće se isključivo preko e-šaltera- rekla je Suzana Protić.

Foto: printscreen

Suzana Protić

Ona je dodala da je za građane najvažnije to što će upis u katastar na osnovu stare dokumentacije biti brže i jednostavnije.

-Podnošenje zahteva biće mnogo efikasnije i svrsishodnije. Novina se sastoji i u tome što građani koji žive u unutrašnjosti, a imaju nepokretnost u Beogradu, neće morati da dolaze u prestonicu. Spisak svih profesionalnh korisnika biće istaknuti na prvoj stranici sajta- zaključila je Suzana Protić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija