• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
author image
Informer.rs

Novinar

12.11.2023

17:13

Francuska i Srbija ponovo oživljavaju dugogodišnju saradnju, srpski proizvodi zauzimaju francusko tržište! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Francuska i Srbija ponovo oživljavaju dugogodišnju saradnju, srpski proizvodi zauzimaju francusko tržište! (VIDEO)

Podeli vest

Poboljšanje saradnje Francuske i Srbije ogleda se kroz nesebično zalaganje Udruženja "Ja volim Francusku", o čemu je u emisiji Pre večere govorila predstavnica udruženja Slađana Novaković.

Slađana Novaković iz Udruženja "Ja volim Francusku" navela je kako su projektima udruženja Vrnjačka i Prolom banja uspele da privuku brojne francuske turiste, pogotovo za vreme pandemije.

- Imala sam priliku da provedem 16 godina u Francuskoj i ljubav prema samom jeziku me je inspirisala da se vratim sa iskustvima iz Francuske kako bi osnovala udruženje koje danas ima međunarodni karakter. Francuska ambasada je dala podršku inicijativi "Ja volim Francusku" i već 16 godina aktivno doprinosi svim projektima. Bila sam iznenađena kada su Slovenija i Hrvatska izrazile želju da i kod njih započnemo projekte u sferi edukacije. Kada je Srbija ponovo bila prepoznata kao turistička destinacija, mi smo za vreme pandemije korone reklamirali velenes i spa turizam francuskim turistima gde su mesta kao što je Vrnjačka banja dobila širu prepoznatljivost. Prolom banja je takođe pokazala zainteresovanost za francusko tržište i nastojala je da ispoštuje sve dogovore. Na tržište Alzasa došli su brojni naši proizvodi poput naših domaćih vina i ajvara - rekla je Novakovićeva. 

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

 

Novakovićeva je dodala da je Beograd na Mišelinovom vodiču i da će dobijanjem prve zvezdice brojni restorani značajno uticati na razvoj i napredak turizma.

Vladin sektor je pokrenuo inicijativu da se ostvari bolja saradnja Mišelinovom asocijacijom, u cilju poboljšanja domaće gastronomije i da naši restorani imaju priliku da dobiju prestižnu Mišelinovu zvezdu. Beograd je u Mišelinovom vodiču, što nam je velika odskočna daska za dobijanje prve zvezdice i poboljšanje turizma. Mišelinova zvezdica podrazumeva sve faktore od samog enterijera, usluge i naravno hrane jednog restorana - rekla je Novakovićeva.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:



Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set