• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.11.2023

22:39

Šokantne detalji sukoba na Bliskom istoku! Jevreji planiraju seljenje u Ukrajinu! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Šokantne detalji sukoba na Bliskom istoku! Jevreji planiraju seljenje u Ukrajinu! (VIDEO)

Podeli vest

Duboke implikacije sukoba Izraela i Hamasa, kao i razlog zbog što SAD bezuslovno podržavaju vladu Benjamina Netanjahua, komentarisali su gosti Teme dana, politički analitičar Miloš Laban i general Luka Kastratović.

Politički analitičar Miloš Laban istakao je da Benjamin Netanjahu citiranjem Biblije pokušava da skrene pažnju javnosti sa činjenice da njegova vlada pre rata nije bila uopšte popularna.

- Smatram da ukoliko se Hesbolah i Iran uključe u sukob, ne verujem da će Izrael opstati, arapske države su se modernizovale i jako su bogate, sa dobrim naoružanjem i imaju stratešku dubinu. Izrael sa 9 i po miliona stanovnika nema dovoljne rezerve da na duži period odoli najezdama sa svih strana. Po meni je napad Hamasa na Izrael bio režiran, sama činjenica da Mosad to nekako nije znao, a da su bili obavešteni govori da su želeli da dođe do sukoba. Priprema se selidba Izraela u Ukrajinu, u deo koji je nekad bi hazarsko carstvo jer su američki Jevreji Hazari, a ne Sefardi. Ovakav zločin gde je 5 hiljada dece pobijeno u Gazi, je zločin koji nije skoro zapamćen. Citiranjem Biblije Netanjahu skreće pažnju sa toga da njegova vlada nije bila popularna pre rata, realnost je da se niko ne pita odakle se stvorio Hamas i odakle im motivacija da tek tako napadnu Izrael. Rotšildu i ekipi su smetali Jevreji po Evropi koji su bili školovani i uticajni, iako su im to sunarodnici, nije čudno da su većinu sovjetske vlade činili Jevreji. U Evropi ukupno ima oko 30 miliona muslimana koji su uglavnom vojno sposobni muškarci, što ako Zapad nastavi sa eskalacijom tenzija na Bliskom istoku nije nemoguće da će se rat preliti i ovde - rekao je Laban.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

 

General Luka Kastratović naveo je da Izrael palestinskom stanovništvu danas radi isto ono šte je Adolf Hitler nekada radio jevrejskom narodu širom Evrope po veoma sličnom modelu.

- Jedino rešenje ovog sukoba bilo bi da se priznaju obe države. Da bi svetsko mnjenje privukli da bude na strani Izraela, trebao im je napad Hamasa po svaku cenu, zbog čega su dozvolili da njihov narod strada i tako skrenu pažnju od Ukrajine, ali i opravdaju svoj naprad na Gazu. Trn u oku Izraela i SAD je Iran, jer ako njega oslabe moći će da eksploatišu energente u regionu. Izrael na isti način na koji je Hitler trebio Jevreje, po sličnom modelu oni to rade Palestincima. Hamas je rekao da ide u akciju da uhvate više Izrealaca, kako bi mogli da ih menjaju za Palestince koji su godinama u izraelskim zatvorima. Jevrejima su posle Drugog svetskog rata nudili da naprave državu u Južnoj Americi, što su oni odbili jer su želeli Svetu Zemlju - rekao je Kastratović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

Hronika

Sport

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)
Fudbal

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Reala iz Madrida savladali su Bajern sa 2:1 (0:0) u revanš meču polufinala Lige šampiona i za pehar u ovom takmičenju će se boriti protiv Borusije Dortmund 1. juna u Londonu. Madriđani su golovima Hoselua (34) u finišu napravili fantastičan preokret, ali trijumf je ostao u senci dešavanja iz duboke sudijske nadoknade, kada je po mišljenju mnogih velikan iz Nemačke žestoko oštećen, o čemu svedoči i reakcija defanzivca domaćih Antonija Ridigera (31)!

09.05.2024

11:15

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija