• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.11.2023

10:21

Progonom Srba na Kosovu i Metohiji upravljaju Francuzi? Najviše ih boli smrt 18 pripadnika KFOR-a! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Progonom Srba na Kosovu i Metohiji upravljaju Francuzi? Najviše ih boli smrt 18 pripadnika KFOR-a! (VIDEO)

Podeli vest

Uoči obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu iz spomen parka Srpskog pravoslavnog groblja u Prištini uklonjen je spomenik u čast srpskih boraca, dok je u nedelju na groblju Srbima stradalim od albanskih terorista 1998. i 1999. zapaljena srpska trobojka. O sve težoj situaciji na Kosovu i Metohiji razgovarali smo sa novinarem Filipom Rodićem i predsednikom Matice Albanaca u Srbiji Demom Berišom.

Kako je navedeno, dok traje natezanje "slabašne" međunarodne zajednice sa režimom Aljbina Kurtija i ubeđivanje da ispuni preuzete obaveze iz Briselskog dijaloga, od 2013. pa do današnjih dana, srpski narod se svakodnevno suočava sa provokacijama koje imaju za cilj zastrašivanje i progon Srba.

Novinar Filip Rodić ne smatra da je ovo najgore što se dogodilo našem narodu na Kosovu i Metohiji.

Foto: Pedja Milosavljević

Filip Rodić

-Na KiM se vekovima dešavaju loše stvari. Teško da iza svega ovoga stoji Aljbin Kurti. Iza svega ovoga stoji Francuska. Opština Priština je demantovala da stoji iza pomeranja spomenika. Kako to Francuska radi? Da li do pomirenja njih i Nemačke treba da dođe preko srpskih kostiju? Ovde se ništa novo ne dešava. Albanski ekstremisiti preoravaju i skrnave srpska groblja već dugo, ovo nije privi put. Oni nisu reagovali kada su se dešavale mnogo konkretnije stvari živim ljudima. Ono što se dešava sa živim ljudima na Kosovu i Metohiji je podjednako strašno, a Zapad ni na to ne reaguje. Ono što Francuska radi već decenijama je strašno i za svaku osudu - naveo je Filip Rodić.

Predstavnik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša se ne slaže sa Filipom Rodićem i smatra da iza svega stoji Priština.

Foto: Pedja Milosavljević

Demo Beriša

-Aljbin Kurti stoji iza svega ovoga. Ovo je politička situacija u koju je Francuska ambasada uvučena. U Severnoj Mitrovici imamo iskopavanje grobova zbog pravljenja puta Porodice velikog broja Srba i Crnogoraca koji su sahranjeni na Kosovu i Metohiji odavno ne žive tamo. Ne zaboravimo ulogu Francuske u ratovima 1998. i 1999. Francuska obaveštajna služba je bila prisutna i bila je aktivni učesniku u svemu tome. Francuzi imaju najprimetniji dvostruki aršin u svemu ovome. Njima su bitni posmrtni ostaci 18 pripadnika KFORA. Ne može život osamnaest francuza biti bitniji na pravoslavnom groblju od svega što se dešava - rekao je Demo Beriša.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Spektakularno završeni Dani Kladova
Društvo

Spektakularno završeni Dani Kladova

Spektaklom u tvrđavi Fetislam, koncertom Danice Crnogorčević, u prisustvu nekoliko hiljada građana, uz vatromet i baklje na zidovima tvrđave, završeni su ovogodišnji Dani opštine Kladovo, koji su, utisak je svih građana opštine, ove godine zaista prevazišli sva očekivanja.

27.04.2024

12:40

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija