• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.11.2023

12:23

(VIDEO) Hapšenje Jovana Cvetića ostavilo je porodicu Cvetić u teškoj finansijskoj situaciji!

Informer

Live TV

(VIDEO) Hapšenje Jovana Cvetića ostavilo je porodicu Cvetić u teškoj finansijskoj situaciji!

Podeli vest

Hapšenje Jovana Cvetića u Grčkoj po Hrvatskoj optužnici za ratne zločine koje nije počinio o čemu su za Info dan govorili gosti, Jovanova supruga Svjetlana Cvetić, Danijela Vasilijević iz fondacije Humana srca, Dragan Vasiljević iz Fondacije "Kapetan Dragan" i Privrednik Saša Vidović.

Danijela Vasilijević iz fondacije Humana srca istakla je da se fondacija trudi da izađe u susred svim socijalno ugrožejnim slučajevima, pogotovo onima sa više dece.

- Ponosna sam što je naša pomoć otišla ovoj porodici i što je kapetan Dragan pomogao takođe. Fondacija se trudi da izađe u pomoć svim socijalnim slučajevima pogotovo onima sa više dece. Svetlana kada je dobila informaciju da ćemo jojo pomoći pitala se zašto baš njoj, pomogli smo joj zato što je ona pomagala drugima kada je to trebalo i to moramo pamtiti. Za decu širom naše zemlje spremamo iznenađenje u jednoj školi smo obezbedili novi teren za fudbal - rekla je Vasiljevićeva.

Foto: Masha Bandjur

 

 

Jovanova supruga Svjetlana Cvetić objasnila je kako joj je i danas teško da govori od noći kada je njen muž priveden, jer joj i dan danas to izaziva teške emocije.

- Čekamo odluku grčkog ministra, već 17 meseci smo u neizvesnosti. Završavanje kuće je bila naša želja i da nije bilo svih ovih divnih ljudi to bi bilo daleko teže. I danas mi je teško da govorim o tom danu kada je Jovan priveden. Želim da se zahvalim svim humanim ljudima koji su se okupili da nam pruže pomoć - rekla je Cvetićeva.

Foto: Masha Bandjur

 

 

 

Dragan Vasiljević iz Fondacije "Kapetan Dragan" naveo je da su nepravednim privođenjem Jovana Cvetića Svjetlana i Valentina ostale bez muža i oca pa su ostale prepuštene same sebi.

- Jovan Cvetić je oženjen Svjetlanom koja je Hrvatica i on je heroj po svim standardima koji je branio svoj narod, a ovde su došli kao izbeglice i sve su stekli sami. Ćerka im ima astmu, oni su je najjeftinijim aranžmanom odveli u Grčku na more. Nakon toga usleđuje pakao gde njegovoj ćerki hapse oca u 3 ujutru. Konzul me je nazvao da pokušam da pomognem, poslali smo mu novac kako bi mogao da komunicira iz zatvora. Ceca i Valentina su ostale bez oca i muža zbog čega su morale da se bore same. Dejana Kljajić je zvala fondaciju Humana srca koja je od njihove trošne kuće napravila dom. U svakom zlu ima neko dobro, a dobro ovde je da porodica Cvetić sada ima prijatelje za ceo život - rekao je Vasiljević.

Foto: Masha Bandjur

 

 

Privrednik Saša Vidović koji pomaže porodici Cvetić da otplati kredit izneo je da ima mnogo Srba koji trenutno nepravedno robijaju po kazamatima.

- Lično sam otac petoro dece i smatram da smo dužni da pomažemo jedni drugima jer smo svi mi Srbi ma gde god se našli. Ljutim se kad čujem ušuškane ljude koji razmišljaju gde će da letuju govoreći da neće biti ratova, a sumnjam da je narod u Ukrajini 10 dana ranije znao da će biti rat. Jovan Cvetić je samo jedan od mnogo Srba koji nepravedno robijaju po ustaškim kazamatima - rekao je Vidović.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija