• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.11.2023

18:14

Sve je više IT-jevaca, a sve manje dobrih majstora! Evo koja zanimanja su najisplativija u Srbiji! (VIDEO)

informer printskrin

Live TV

Sve je više IT-jevaca, a sve manje dobrih majstora! Evo koja zanimanja su najisplativija u Srbiji! (VIDEO)

Podeli vest

U emisiji "Info dan" razgovarali smo o različitim profesijama i o tome koliko su one profitabilne u našoj zemlji. Putem vajber poziva na uključio se profesor Borko Petrović koji je rekao od kojih to profesija u Srbiji može najviše da se zaradi.

Profesor Borko Petrović javio se u stuio Informera putem vajbera i tom prilikom rekao svoje mišljenje o tome šta je najprofitabilnije.

-Ja nekako nisam tip čoveka koji razmišlja samo o zaradi, niti tome učim svoje đake. Ne smemo putovanje i istraživanje o tome ko smo mi ne sme biti definisana ciljem i tome koliko ćemo sutra zarađivati. Mi smo samo neke brojke, neka merila, neke statistike, a gde smo mi tu kao ljudska bića. Tome učim i svoje đake. Naša profesija je majka svih profesija. Ko god da budu oni, treba da budu srećni i zadovolni onim što rade. Ne treba juriti za novcem. Novac nije sve. Ja volim da uđem u učionicu, da zajedno spašavamo svet kreativnošću, u tome je spas čovečanstva. Nikada nisam jurio za novcem. Radio bih ovaj posao i za manje para nego što sad zarađujem- rakao je Petrović.

Profesor smatra da posao ne treba tražiti na osnovu toga koliko novca zarađujemo, već koliko će nas ta profesija u budućnosti usrećiti.

Foto: Informer printscreen

Borko Petrović

-Kad nešto želiš i sanjaš o tome, shvatiš na kraju da sve te stvari nisu presudne. Jurenje grlom u jagode nije presudno. Ja sam dobijao razne nagrade, pa šta to znači? Ja sam isti sutradan kao što sam i bio. Borim se kao svaki čovek na svetu. Trenutni je trend da sve više dece želi da se bavi IT-jem. Ima mnogo učenika u našoj školi koji žele da to postanu. Poznajem mnogo ljudi koji rade u IT sektoru i zadovoljni su svojim platama. I roditelji su zadovoljni time. To je zanimanje koje će najpre zaraditi uloženo. Osim toga, postoji mnogo mogućnosti za napredak i za bolju platu, za razliku od moje profesije. Smaram da će u budućnosti najvše nedostajati zanatlije: vodoinstalateri, obućari i slično. Imamo veliki odliv zanatlija u inostranstvo. To najviše primećujem i to mi najviše smeta. Prava je retkost naći dobrog majstora za bilo šta što vam je potrebno u kući. Živimo u svetu hiper produkcije gde je lakše baciti kuhinju ili baciti cipele i kupiti nove, nego pozvati vodoinstalatera ili majstora- ispričao je Petrović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija