• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.11.2023

17:31

(VIDEO) Da li suprotni polovi trebaju da budu ravnopravni u braku? Karleuša: Muškarac mora da zarađuje više od žene!

Masha Bandjur

Live TV

(VIDEO) Da li suprotni polovi trebaju da budu ravnopravni u braku? Karleuša: Muškarac mora da zarađuje više od žene!

Podeli vest

U novoj emisiji Pre večere na pitanja koliko su polovi izjednačeni u društvu i da li muškarci i žene trebaju da podele zaduženja u braku, odgovaraju nam gosti pevačica Olja Karleuša, psihoterapeut Snežana Anđelić i glumac Aleksandar Baošić.

 Psihoterapeut Snežana Anđelić ističe da su uloge žene i muškarca podeljene u društvu i da muške i ženske uloge ne može da određuje feminizam, već prirodna selekcija.

- Neke stvari bolje obavlja muškarac, a neke stvari bolje obavlja žena i smatram da svako ima svoj posao i tvrdim da muške i ženske uloge ne može da nam određuje feminizam, već prirodna selekcija. Dva pola su različita i to je ono što nas određuje, muškarci moraju da budu svesni da su oni ti koji pružaju ženi i deci sve, dok je žena zadužena za to da sve u kući funkcioniše  - rekla je Anđelić.

Foto: Masha Bandjur

Snežana Anđelić

 

Pevačica Olja Karleuša kaže da ne beži od kućnih poslova i smatra da je to tradicionalna obaveza žene, ali i da glava porodice treba da bude muškarac i da zarađuje više od žene.

- Ja ne bežim od kućnih poslova i smatram da žena mora tradicionalno da pruži majčinsku toplinu deci i ženstvenost mužu. Glava porodica je svakako muškarac i to je tradicionalni model koji treba da bude u svakoj kući. Mislim da muškarac treba da zarađuje više od žene i u ovom vremenu je ženama teško, ali trebaju da budu jedan od stubova porodice - kazala je Karleuša.

Foto: Masha Bandjur

Olja Karleuša

 

Glumac Aleksandar Baošić govori o tome da iz iskustva njegovih roditelja, muškarac i žena trebaju da podele poslove i da muž pomaže ženi u kući.

- Nisam u suituaciji da govorim o tome, jer nisam u braku, ali iz iskustva od mojih roditelja, koji su skladno podelili kućne poslove i tvrdim da svaki muškarac treba da pomogne ženi u kući. Ostao sam sa mlađim bratom kad je otac preminuo, jer je najstariji brat otišao za Ameriku i tada smo mi privređivali i pomagali našoj majci - rekao je Baošić.

Foto: Masha Bandjur

Aleksandar Baošić

 

Naš sagovornik dodaje i da mora da postoji razumevanje i ravnoteža između partnera i da svaki muškarac treva da ima timski rad sa ženom, jer kako kaže Baošić, u današnje vreme je teško da se ljudi poklope na mentalnom nivou.

- Ne bih ulazio u brak da ne postoji ravnoteža i i razumevanje između partnera i svaki muškarac treba da zna da kuva i pegla, jer je to timski rad i treba raspodeliti poslove u kući, jer dogovor kuću gradi. U današnje vreme je teško da se poklopiš sa nekim mentalno, jer danas se sve gleda kroz materijalizam i brinem se za mlađe generacije koje tek stasavaju - zaključio je Baošić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija