• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.11.2023

13:48

Privatnost na društvenim mrežama nije bezbedna koliko mislimo! Lažni nalozi vrebaju svuda! (VIDEO)

Shutterstock, Masha Bandjur

Live TV

Privatnost na društvenim mrežama nije bezbedna koliko mislimo! Lažni nalozi vrebaju svuda! (VIDEO)

Podeli vest

Pretnja na društvenim mrežama u vidu lažnih naloga i potencijalnu pretnju po našu privatnost na društvenim mrežama, analizirao je gost Info dana, stručnjak za informacione tehnologije dr. Petar Kočović.

Stručnjak za informacione tehnologije dr. Petar Kočović naveo je kako su mreže poput Instagrama i Fejsbuka jer su njihove baze podataka dobro zašićene.

- Mark Zakerberg je 2006. godine rekao da privatnosti više nema, Instagram, Tviter ili Fejsbuk su bezbedniji od ostalih, jer da bi ste odatle uzeli nečije lične informacije, morate da uđete u njihove baze podataka koje su dužine Knez Mihajlove, a dobro su zaštićeni. Na društvenim mrežama objavljujemo svoje fotografije nekada i kompromitujuće, pa samim tim je čudno kada ljudi očekuju zaštitu, a svojevoljno objavljuju svoje slike - rekao je Kočović.

Foto: Masha Bandjur

 

 

Kočović je dodao  je kako postoje brojni lažni nalozi koje kontorliše jedna osoba zato je teško štiti korisnika

- Kod nas posotji Zakon o zaštiti podataka o ličnosti i kada do kršenja naših prava obraćamo se sudu naravno. Postoje nalozi koji pod pseudonimima prave buru negativnih situacija koji i kada budu ugašeni pojave se novi koje može kontrolisati ista osoba - rekao je Kočović.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija