• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.11.2023

09:03

Sramna izjava Kirstofera Hila! On nije jedini ambasador koji hoće da se meša u poslove Srbije! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Sramna izjava Kirstofera Hila! On nije jedini ambasador koji hoće da se meša u poslove Srbije! (VIDEO)

Podeli vest

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kristofer Hil, govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, rekao je da inicijalna ideja koja je na stolu podrazumeva da će postojati Zajednica srpskih opština, ali da bi zauvrat Srbija trebalo da "odstupi" i dozvoli lažnoj državi Kosovu da traži članstva u međunarodnoj zajednici. Na ovu temu u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Velibor Stević, pukovnik u penziji i analitičar Dejan Miletić.

Američki ambasador je ovo obrazložio time da je takozvanom Kosovu potreban veći kapacitet da bi bilo međunarodni igrač. On je dodao da to mora da se desi. Zašto je Srbija bitan faktor u važnosti Kosmeta kao, kako Hil kaže, međunarodnog igrača?

Pukovnik u penziji Velibor Stević istakao je da je Ambasador Hil svima nama dobro poznat.

Foto: Pedja Milosavljević

Velibor Stević

- On je možda dobar čovek, ali to nije profesija. On ne govori ovde kao Hil, nego kao ambasador. On govori ono što mu kažu da govori. Po Bečko-Ženevskoj konvenciji nema pravo da se meša u državne poslove. On nije jedini ambasador koji to radi. Oni ne mogu da shvate da niko kroz istoriju nije Srbiju ucenjivao. Ja nemam ništa protiv uvaženog ambasadora. On poznaje sve naše rukovodioce, ali poznaje i situaciju na KiM. On je dužan kao ambasador da poštuje odluku Saveta bezbednosti! Mi imamo rezoluciju 12/44 koju je njegova država potpisala! Ne možemo mi da ostavimo našu svetu zemlju da vladaju njome ambasadori iz Amerike, Francuske i Nemačke. Njima smeta to što je Srbija kao država jaka, ali je malobrojna. Mi smo veliki narod. Njima smeta da jedan tako malobrojan narod bude veliki narod na ovom prostoru. Srbiju niko ne može da uceni - zaključio je Stević.

Analitičar Dejan Miletić naveo je da administracija SAD-a nažalost, nastavlja sa pritiscima.

Foto: Pedja Milosavljević

Dejan Miletić

- Srbija uvek mora da pravi ustupke zbog toga što su oni priznali nezavisno Kosovo. To što su oni priznali je njihova stvar. To je van svake pameti i svaka promocija njihova u Međunarodnoj zajednici je štetna za samu Međunarodnu zajednicu. Sve se vraća kao bumerang i oni i dalje ništa ne shvataju i misle da će pritiscima na našu državu sve da reše. Imamo potpisani sporazum, garanciju EU, deset godina je od toga prošlo i nikom ništa. Imaju oni silu, ali gde je pravda? Veliki problem Evropa, Amerika imaju sa ovakvim pristupom: bezobrazluk, ogromno licemerje i dvostruki standardi. Neke stvari poražavajuće deluju kada analizirate kako oni pričaju. Njihovi interesi se svode na diktat prema Srbiji. Naša zemlja nije remetilački faktor. Valjda i Srbija ima određene interese, a ne da se govori samo o njihovim interesa. Stvoren je utisak da je normalno pritiskati Srbiju i unižavati je svuda u regionu. Neće Srbija raditi u korist svoje štete! To neka zaborave - rekao je Miletić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Brnabić sa Bratuom i Hilom o unapređenju položaja manjina
Politika

Brnabić sa Bratuom i Hilom o unapređenju položaja manjina

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa Šefom misije OEBS Janom Bratuom i ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kristoferom Hilom o merama koje Vlada Republike Srbije sprovodi radi unapređenja položaja nacionalnih manjina u Srbiji.

15.11.2023

18:43

sledeća vest

Vesti

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Antidoping agencija želi kaznu za Sinera, Italijani grme: On je nevin!
Tenis

Antidoping agencija želi kaznu za Sinera, Italijani grme: On je nevin!

Svetska antidoping agencija (WADA) uložila je žalbu na presudu Sportskog suda u Lozani koji je Janika Sinera oslobodio krivice za korišćenje zabranjenih supstanci na turniru u Sinsinatiju prošle godine. Ovaj potez se, naravno, nije dopao prvom reketu sveta, ali ni teniskom Savezu Italije.

28.09.2024

16:30

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija