• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.12.2023

09:04

Savet bezbednosti potvrdio da su Srbi na KiM ugroženi? Specijalizovani tim Euleksa stigao u južnu srpsku pokrajinu! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Savet bezbednosti potvrdio da su Srbi na KiM ugroženi? Specijalizovani tim Euleksa stigao u južnu srpsku pokrajinu! (VIDEO)

Podeli vest

Izjava predsednika Skupštine opštine u Severnoj Mitrovici Nedžata Ugljanina da zahtev građana za smenu gradonačenika u četiri opštine na severu Kosova i Metohije nije u skladu sa Administrativnim uputstvom Prištine, je još jedan pokušaj opstrukcije bilo kakvog dijaloga. Na ovu temu u emisiji "Info jutro" razgovarali smo sa političkim analitičarem Stevicom Deđanskim i novinarom Draganom Vujičićem.

Specijalizovan tim Euleksa stigao je na Kosovo i Metohiju. Da li to znači da su Srbi zvanično životno ugroženi?

Novinar "Večernjih novosti" Dragan Vujičić smatra da Euleks dolazi na Kosovo i Metohiju da bi preuzeo vlast.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Dragan Vujičić

- Ma šta to značilo, biće bolje. Narod na Kosovu i Metohiji je jedini narod koji nema osnovna ljudksa prava. Euleks nije izgradio kredibilitet. Državna preduzeća su nelegalno privatizovana. Ovo je tamni vilajet. Ko uzme kajaće se, ko ne uzme kajaće se. Ovo za Srbe možda jeste dobar znak da će makar imati nekome nešto da kažu. Oni dobro znaju da je Kosovo očišćeno od juna 1999. do kraja te godine. Oni izuzetno dobro znaju da se za Žutu kuću zna od 1999. Karla del Ponte je deset godina kasnije u svojoj knjizi napisala da je za to znala, a prethodno je uništila sve dokaze. Srbi na KiM su apsolutno svesni u kakvoj situaciji žive. Amerikancima se naravno izuzetno žuri. Nama se žuri da naš narod bude bezbedan. Normalno bi bilo da se na Kosovo vrati srpska vojska i srpske institucije - rekao je Vujičić.

Politički analitičar prof. dr Stevica Deđanski sumnja da će sve ostati samo na papiru.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Stevica Deđanski

- Kad god oni vide istinu, mi dobijemo pogrob. Kad god se čini da je Zapad počeo da prihvata realnost, oni pucaju u decu na Božić i sve drugo. Savet bezbednosti potvrdio je sve ono što mi inače kao država govorimo. Oni su sve to što smo mi govorili 20 godina, sada konačno stavili na papir. Sve se radi u pravcu toga da Srbi osete nebezbednost. Imamo veliki razlog da ne verujemo i da sumnjamo. Kad god su nešto rekli, to na kraju nije bilo tako. Rešenje za zapadne zemlje je da Srba nema na Kosovu. Dolazi Euleks sa jedne strane, a sa druge strane nas teraju da potpišemo da je Kosovo nezavisno. Mi ovo što govorimo tim zemljama koje znaju da je nepravda i baš ih briga, to ne govorimo zbog njih. Nećemo mi njih osvestiti. Osamdeset osam posto sveta je slobodno i oslobađa se od stega. Mi njima to pokazujemo - rekao je Deđanski.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija