• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.12.2023

09:31

Ako Amerika izađe iz NATO-a, evo šta će se desiti sa Izraelom! (VIDEO)

Informer

Live TV

Ako Amerika izađe iz NATO-a, evo šta će se desiti sa Izraelom! (VIDEO)

Podeli vest

O sukobu u pojasu Gaze i uticaju tog rata na ceo svet, razgovarali su u Info jutru politikolog, stručnjak iz oblasti terorizma i organizovanog kriminala, pukovnik Boško Zorić, pukovnik u penziji Veselin Šljivančanin.

Pukovnik Boško Zorić ističe da nije viđen rat ovakvih razmera na ovako malom prostoru i civili su najveće žrtve, kao i da ih je više poginulo nego u Ukrajini.

- Svi sukobi koji se dešavaju u svetu, dešavaju se pod dirigentskom palicom NATO-a i Zapada, kao što je i rat u pojasu Gaze. Amerika razmišlja o napuštanju NATO-a zbog toga što najviše ulažu u tu organizaciju, a sada i Turska razmatra napuštanje alijanse. Nije viđen rat ovakvih razmera na ovako malom prostoru i civili su najveće žrtve, a više ih je poginulo nego u Ukrajini - naveo je Zorić.

Pukovnik u penziji Veselin Šljivančanin navodi da je evidentno da se događa neravnomerna borba između Izraela i Palestine, ali da se Palestinci neće predati.

- Jevreji su opstali tokom vekova, iako su se sprovodili različiti genocidi nad njima, ali nije u redu danas da oni uništavaju Palestince. Na malom prostoru pojasa Gaze koncentrisano je mnogo ljudi, a to nije dobro. Evidentno je da se događa neravnomerna borba između Izraela i Palestine, ali Palestinci neće da se nikada predaju - objasnio je Šljivančanin.

Foto: Pedja Milosavljević

Veselin Šljivančanin, Nikola Jović i Boško Zorić

 

Politikolog Nikola Jović kaže da izraelske vlasti uopšte ne žele palestinsku državu, već žele etnički čist Izrael i da su dve ideologije različite. 

- Dve ideologije su veoma različite i religijski je potkrepljen rat, a niko nije hteo da stavi rešenje na sto. Izraelske vlasti uopšte ne žele palestinsku državu, već žele etnički čist Izrael. Postoje razne grupe, što političke što militantne, koje proširuju ovaj sukob na ceo Bliski istok. Međunarodno pravo je skup pravila koje niko ne poštuje i svi rade po svom - kazao je Jović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50