• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.12.2023

14:21

Dokumentarni serijal Pošte Srbije! Značaj i svrha poštara (VIDEO)

Informer printscreen

Live TV

Dokumentarni serijal Pošte Srbije! Značaj i svrha poštara (VIDEO)

Podeli vest

Država nikada nije mogla da funkcioniše bez Pošte i onih koji raznose pisma, jer je ova institucija uvek predstavljala ključan faktor komunikacije.

Za poštara je najpovoljnije da je poštar iz mesta i rejona u kome raznosi poštu. Poštari su jako bitan segment koji čini poštu. 

Pisma su nekada više bila zastupljena i to je bio nekada skoro i jedini način komunikacije. Poštari su nekada imali toliki značaj da ih je svako znao i čak neki nisu morali da raznose poštu, već su mogli da sednu u kafanu i čeka ljude da dođu po svoju poštu i pisma. Značaj poštara je ostao isti, a negde se zadržalo poštovanje prema poštaru gde ga svi znaju u kraju i cene.

Poštar je nekada slao i razglednice ljudima, za neke svetkovine i praznike. Razni poštari imaju svoje razloge zašto su postali baš poštari i zašto su odabrali taj poziv.

Ceo dokumentarac pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija