• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.12.2023

09:06

Skandalozna provokacija Zapadnog miljenika! Kurti hoće da uništi srpski Telekom na KiM! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Skandalozna provokacija Zapadnog miljenika! Kurti hoće da uništi srpski Telekom na KiM! (VIDEO)

Podeli vest

Napad Aljbina Kurtija na srpski Telekom u cilju njegovog gašenja na KiM i ignorisanje problema od strane međunarodne zajednice, analizirali su gosti Info jutra, generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić i predsednik odbora za KiM Milovan Drecun.

Generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić istakao je da Aljbin Kurti svaki napad počinje na praznike u nadi da ga Brisel tada ne vidi, u cilju potpunog oduzimanja imovine srpskih firmi.

- Kurtijev pokušaj gašenja dela naše firme i jasno je stavio do znanja svima da želi da nas iskoreni sa KiM. Mi smo sporveli kablovske operatere u enklavama u preko 1500 domaćinstava i sada želi da nam retroaktivno oduzme te operatere. U Prištini je postojao zakon da ako prijavite firmu sa manjom zaradom od 3 miliona evra, ne morate je prijaviti, a onda su taj zakon promenili u nameri da ugase Telekom na KiM. On uvek pokreće neki napad na nas uoči nekih praznika misleći da su u Briselu svi na odmoru i da ga niko ne gleda. Mi poštujemo Briselski sporazum i zbog ovoga je međunarodna zajednica na testu, jer ako kompaniju koja poštuje sporazume ignorišu i puštaju njeno prisilno gašenje staviće svima do znanja na čijoj su strani. Naš centar u Zvečanu bio redovno je podvrgnut pretresu i uznemiravanju od strane Kurtijeve policije - rekao je Lučić

Foto: Masha Bandjur

 

Naš sagovornik je rekao da ukoliko ne Telkom ne uspe da dođe do pravde, kompanija će pomoć potražiti na međunarodnim sudovima u cilju očuvanja svog integriteta.

Foto: Masha Bandjur

 

Predsednik odbora za KiM Milovan Drecun naveo je da Kurti pokušava da putem oduzimanja imovine Telekoma i njegovim brisanjem, pokušava da dovrši etničko čišćenje Srba.

- Ovo je humoristika kojom se Kurti koristi je štetna za odnose Beograda i Prištine, takođe odgađa formiranje Zajednice srpskih opština kako bi time trgovao. On zna da Ohridskim sporazumom pokušavaju da nas nateraju da se odreknemo dela svoje teritorije. Na KiM srpskim firmama žele da otmu imovinu, a nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti sve što je bila imovina države Srbije oni us zaplenili i uzeli koa imovinu lažne države, što možemo videti na primeru "Trepče". Ovo je samo njihov narod da dovrše etničko čišćenje - rekao je Drecun.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Lučić: Pobedićemo na Kosovu!
Društvo

Lučić: Pobedićemo na Kosovu!

Kada nisu uspeli da nas zabrane, sada hoće da spreče naše širenje. U tom cilju čak se bave retroaktivnom primenom zakona, što je suprotno svim evropskim pravnim normama i principima vladavine prava. Ali, i iz ove bitke izaćićemo kao pobednik.

22.12.2023

17:22

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

"Moj sin je više od 200 dana u paklu": Majka mladića poreklom iz Srbije koga je oteo Hamas se nada čudu
Društvo

"Moj sin je više od 200 dana u paklu": Majka mladića poreklom iz Srbije koga je oteo Hamas se nada čudu

Moj sin je više od 200 dana u paklu. Više od pola godine moj sin je van kuće, nije sa porodicom, ne donosi odluke, ne upravlja svojim životom, ne može da bude ono što jeste. Nijedna reč ne može objasniti osećanje koje praznik bez Alona nosi sa sobom. Naša srca su slomljena. Ovo je tako dug put. Mi smo tu da govorimo za sve otete, da zahtevamo njihov povratak. Nećemo stati dok se ne vrate. Niko od nas kojima je Hamas oteo nekog bliskog ne sme prestati da priča o njima, kaže Idit Ohel, majka Alona Ohela (22) koga su 7. oktobra prošle godine oteli pripadnici Hamasa kada su upali na jug Izraela.

30.04.2024

12:00

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija