• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.12.2023

11:36

Ivica Dačić o protestima za Informer TV: Ne verujem da će doći do veće masovnosti 3. januara! (VIDEO)

Informer

Live TV

Ivica Dačić o protestima za Informer TV: Ne verujem da će doći do veće masovnosti 3. januara! (VIDEO)

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić gostovao je u specijalnom programu televizije Informer gde je komentarisao trenutnu situaciju u Beogradu, ali i situaciju u kojoj se našla Marinika Tepić.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je da je bilo očekivano da će se pokušati sa osporavanjem izbornih rezultata.

-Na žalost, to su i pokušali. Bez obzira na dešavanja, bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna. Upozoravamo na to da nasilje neće biti tolerisano i nikome neće biti dozvoljeno da ugrožava živote ljudi i imovinu grada. Siguran sam da ovakvi događaji samo mogu da idu na štetu Srbiji. Ovome se raduju samo naši neprijatelji koji ne žele naš napredak. Šteti čak i samim onim koji žele da imaju nekakvu političku korist od svega ovoga- rekao je Dačić.

Glavni urednik "Informera" Dragan J. Vučićević pitao je ministra Dačića da li možemo da očekujemo nove velike proteste i šta misli, hoće li biti novih izbora u Beogradu?

Foto: Pedja Milosavljević

Ivica Dačić

-Meni je žao što poslednjih dana u godini moramo da pričamo o ovim tmurnim temama. Ne mogu da kažem da je ovo nešto novo što nisam viđao već mnogo puta. Za mene je sve kristalno jasno. Teško je u aktuelnom trenutku videti istorijski kontekst svega ovoga. Drugačije je tada bilo. Mi smo tada bili na vlasti i nosili određenu odgovornost. Ovde sada nema nikakvog političkog motiva. Petog oktobra je Koštunica imao više glasova od Miloševića. Odnos sa radikalima je uvek bio komplikovan, a tako je sada sa SNS-om. Đinđić tada nije hteo da dozvoli da se ide u drugi krug. Tada su poništili glasove na Kosovu. Šta je sada politička motivacija. Ovde nije razlika jedan ili dva posto, razlika je velika. Mislim da nije realno da dođe do veće masovnosti. Ono što je sigurno to je da kad oni to nisu uspeli prvog dana posle izbora, to onda nije realno. Sigurno niko njih neće da čeka šta će oni da rade. Država mora da radi svoj posao. Ono što mislim da je realnost je da je naša vladajuća koalicija, nama trebaju dva odbornika za većinu. Bilo bi logično da se političke stranke opredele prema tome hoće li ili neće. Ako ste učestvovali na izborima, ne možete da se ponašate kao da vas ne interesuje kako će se formirati ta većina- rekao je mninistar Dačić.

Foto: Informer

Ivica Dačić

Foto:  

Dragan J. Vučićević dodao je pitanje vezano za situaciju sa Marinikom Tepić. Navodno su najradikalniji bili Vučić i Dačić koji su bili za to da se Marinika ostavi da umre od gladi.

-Ne mislim da niko ne treba da sprovodi takve akcije. Generalno, to su laži. Hoće da kažu da Vučić i ja nemamo emocija. To su gluposti. Ovde je reč o tome da vi ne možete da ispunite nešto što ne može da se ispuni. Sad svako može na taj način da postavlja uslove. To uopšte nije bila tema. Navodno se glasalo o Mariniki. To su gluposti. Nismo se mnogo ni izjašnjavali o Mariniki- istakao je Dačić.

Gostovanje Ivice Dačića u studiju Informer pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija