• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.01.2024

22:31

Duboka država i zamaskirani Vatikan žele egzekuciju pravoslavlja! Koljači Srba Tači i Kurti su zapravo katolici?! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Duboka država i zamaskirani Vatikan žele egzekuciju pravoslavlja! Koljači Srba Tači i Kurti su zapravo katolici?! (VIDEO)

Podeli vest

Papa je dozvolio legalizaciju gej brakova, da li je Vatikan politička organizacija i zašto je usmerena protiv Srbije, Rusije i pravoslavlja. Na to sve su nam odgovorili u Temi dana publicista Ratko Dmitrović i Diogenis Valavanidis iz Centra za zaštitu hrišćanskog identiteta.

Diogenis Valavanidis iz Centra za zaštitu hrišćanskog identiteta ističe da je Vatikan kontroverzna institucija, kao i da gubi svoju duhovnost i veru.

- Vatikan je najkontroverznija institucija na svetu, jer njihova moć potiče od nekih političkih moćnika i kontakta sa dubokom državom. Vatikan je država sa najvećom stopom kriminalaca i o tome se ne govori. Rimokatolička crkva gubi svoju duhovnost i veru u Isusa Hristosa, koriste veru samo kao masku - tvrdio je Valavanidis.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Diogenis Valavanidis

 

Prema rečima Valavanidisa Vatikan želi da uništi pravoslavlje i da su "duboka država" i Vatikan u tesnoj saradnji.

- Vatikan želi da uništi pravoslavlje, jer pravoslavlje želi da ujedini sve Slovene i napravi novi moralni svetski poredak. "Duboka država" i Vatikan su u tesnoj saradnji, kao i Vašington, a oni imaju jasnu doktrinu da se uništi duh pravoslavnih Slovena i Rusija. Oni žele da se inflirtriraju u pravoslavne strukture i na taj način uruše pravoslavlje. Saradnja Carigradske patrijaršije i CIA traje preko 100 godina i njihov cilj je razbijanje pravoslavne crkve - zaključio je Valavanidis. 

Publicista Ratko Dmitrović navodi da je Vatikan pokušao da uslovi pravoslavnu crkvu da se ujedine tokom osmanskih osvajanja, ali da to Istok nije prihvatio.

- Događaj 1432. godine je umnogome promenio odnos pravoslavne i katoličke crkve. Pravoslavna crkva se obratila za pomoć Vatikanu tokom osmanskih osvajanja, a Vatikan je dao ultimatum da se pravoslavna crkva ujedini sa katoličkom. To pravoslavci nisu hteli da prihvate između ostalih i Đurađ Branković koji je odbio da to učini i srpski patrijarh Nikon, kao i Marko iz Efesa koji je predstavlja grčku crkvu - kazao je Dmitrović.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Ratko Dmitrović

 

Naš sagovornik dodaje i da je moguće da su Aljbin Kurti i Hašim Tači katolici, kao i da katolička crkva doživljava krizu zbog islama.

- Ja nigde nisam video da je Aljbin Kurti izričit musliman, to nije nigde pokazao, a njegova supruga je katolkinja. Hašim Tači je primio katoličanstvo, a njegov deda je bio pravoslavac, to su sve ljudi Vatikana. Šiptari ne mogu da preuzmu sve pravoslavne crkve i to se neće desiti, a počelo je i KiM da se prazni od Šiptara. Godišnje je katoličanstvo napuštalo preko 700.000 vernika i prelazi u islam, a to je i uticaj talasa migranata po Evropi i to dovodi katoličku crkvu u krizu - objasnio je Dmitrović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija