• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.01.2024

22:41

Zapad u strahu od ujedinjenja Srbije i Republike Srpske! Uprkos agresijama i pritiscima, Drina neće biti granica! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Zapad u strahu od ujedinjenja Srbije i Republike Srpske! Uprkos agresijama i pritiscima, Drina neće biti granica! (VIDEO)

Podeli vest

O proslavi Dana Republike Srpske i o tome zašto Zapadu smeta taj praznik, govorili su u Temi dana profesor Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici Boris Bratina, politički analitičar Boško Vasiljević i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam.

Profesor na Univerzitetu u Prištini Boris Bratina navodi da Zapad sprovodi pritisak na srpske zemlje, kao i da želi da demonstrira silu.

- Konstantni pritisci od strane Zapada se dešavaju na Srbiju i Republiku Srpsku. Bocan Harčenko je rekao da je Srbija napadnuta na tri fronta, na KiM, u RS i Beogradu. Zapad mora da demonstrira silu po celom svetu, ali i nad srpskim narodom - rekao je Bratina.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Boris Bratina

 

Prema rečima profesora moguće je ujedninjenje RS i Srbije, uprkos agresiji EU.

- Sve je moguće, kao i to da se ujedini Srbija i Republika Srpska. EU vrši agresiju na Srbiju i žele da prisvoje sve srpske zemlje. Nijedna vlada koja se nalazi u Evropskoj Uniji, ne može da odlučuje o svojoj zemlji, što je užasno - objasnio je Bratina.

Stručnjak za bezbednost i terorizam Dževad Galijašević kaže da Federacija BiH nije uspela da osujeti Dan Republike Srpske, kao i da je BiH neustavna.

- Propaganda Federacije BiH je propala i nisu uspeli da osujete, kako oni kažu, tzv. "neustavni" Dan Republike Srpske. Njima smetaju srpske institucije i Zapad želi da se meša u sve zakone Srpske preko Ustavnog Suda BiH. Parlament Federacije je zbog svog neustavnog delovanja, zapravo neustavan jer nije sproveo nikakvo implementiranje zakona. Republika Srpska je jedina efikasna i državna institucija koja funkcioniše, za razliku od Sarajeva i Mostara - objasnio je Galijašević.

Foto: informer.rs

Dževad Galijašević

 

Politički analitičar Boško Vasiljević ističe da Drina nikada neće biti granica i da će srpski narod biti jedno. 

- Svi narodi u BiH su nastali od Srba, jer tu živimo vekovima, a Drina nikada neće biti granica. Potrebno nam je jedinstvo u srpskom narodu i da Republika Srbija i Srpska budu jedno. Pritisci Zapada se pojačavaju zbog njihove nervoze, pošto su pogrešili što su ušli u konflikt sa Rusijom. Zapad pokušava da ispolji silu nad manjom zemljom da bi ostvario bled sjaj nekadašnje snage - kazao je Vasiljević.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Boško Vasiljević

 

Naš sagovornik dodaje i da Srbija mora da ojača da bi se suprotsavila pritiscima Zapada.

- Srbija i Republika Srpska imaju posebne odnose. Dali smo Dejtonskim sporazumom 25% naše zemlje da bi očuvali mir. Zapad je ukinuo mnoge stvari iz sporazuma i dogovora koji su usledili. Zapad ne želi da pusti Srbiju da živi, a zato moramo da pojačamo ekonomiju i stanje u zemlji da bi nam se priklanjali i da nas ne bi pritiskali - zaključio je Vasiljević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija