• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.01.2024

10:59

U Gazi deci operišu i leče rane bez anestezije! Zapad okreće glavu od stradanja palestinske dece!

Maša Banđur, shutterstock

Live TV

U Gazi deci operišu i leče rane bez anestezije! Zapad okreće glavu od stradanja palestinske dece!

Podeli vest

Masovno stradanje dece u ratnim operacijama izraelske vojske u pojasu Gaze kao i ignorisanje žrtava od strane Zapada, komentarisali su gosti Info jutra, dr. Radomir Milašinović sa Evroazijskog bezbednosnog foruma i politički analitičar Stevica Deđanski.

Dr. Radomir Milašinović sa Evroazijskog bezbednosnog foruma naveo je da su crvene linije rata prešle granice ljudskosti i da za svakog mrtvog borca Hamasa strada 100 civila.

- Od prvog dana sukoba imao sam sumnju da je napad Hamasa bio dozvoljen, jer je Mosad to definitivno mogao da spreči ali za to još nema dokaza. Zapad je od Srba pokušao da napravi genocidni narod, a danas okreću glavu od palestinskog naroda. Crvene linije ovog rata odavno su prešle sve granice ljudskosti, Palestinci ne mogu ni da prebroje žrtve, a Zapad okreće glavu od masakra dece i za svakog mrtvog borca Hamasa strada 100 civila u Gazi - rekao je Milašinović.

Foto: Masha Bandjur

 

Politički analitičar Stevica Deđanski istakao je da su SAD osudile napade Izraela, ali ništa nisu preduizele i postavio pitanje koliko dece treba da strada kako bi se rat završio.

- Ovo je rat koji pokazuje ko najviše strada kada se ne brine o ljudskim pravima, a to su žene i deca. Juče je došla izjava iz SAD gde oni govore da se ne slažu sa prekomernom silom Izraela i da malo treba da smanje bombardovanje, pa se postavlja pitanje koliko dece treba da pogine kako bi sukobi prestali. Ovaj haos će trajati dokle god se velike sile ne osećaju ugroženo, pročitao sam vest da je privrednik iz Tel Aviva kome je ćerka ubijena od strane Hamasa, rekao je da želi smrt ubicama, ali da smatra da treba da postoje Izrael i Palestina i Izrael. Netanjahu je taj koji se pojavio sa genocidnim idejama trebljenja Palestinaca - rekao je Deđanski.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija