• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.01.2024

22:42

Kurtijevi teroristi pljačkaju imovinu Srba i isteruju ih sa imanja, dok opozicija planira nasilje u Beogradu!

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Kurtijevi teroristi pljačkaju imovinu Srba i isteruju ih sa imanja, dok opozicija planira nasilje u Beogradu!

Podeli vest

Nasilno oduzimanje srpske imovine na KiM od strane vlasti Aljbina Kurtija, planirano nasilje u Beogradu od strane opozicije i druge teme, komentarisali su gosti Info večeri, istoričar Nebojša Damjanović, Andrijana Arnautović iz SRS, Miloš Garić sa portala Kosovo Onlajn i predsednik OP Vrnjačka Banja Boban Đurović.

Istoričar Nebojša Damjanović istakao je kako su komunističke vlasti 1945. godine Srbiji zabole kolac kada su se odrekle brige o Srbima na Kosovu i Metohiji.

- Uvek ću apelovati na civilizovano ponašanje i nikako ne podržavam nasilje u gradu. Mladi ljudi su skloniji verbalnoj žestini, u vreme Nikole Pašića se on lično zalagao za to da šefu države može da se kaže bilo šta dokle god ne dolazi do nasilja. U politici se meri samo uspeh i ništa više i ko gubi ima prava da se ljuti ako to ne podrazumeva ekstremno ponašanje. Nama je na Kosovu zaboden kolac kada se komunistička vlast 1945. godine odrekla brige o Srbima koji tamo žive - rekao je Damjanović.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Andrijana Arnautović iz SRS navela je da studenti predstavljaju buduće akademske građane koji treba da zastupaju svoju otadžbinu, a ne da budu seme zla koje je plaćeno iz inostranstva.

- Opozicija nasiljem pokazuje da nema politički kapital, parazitirajući na tragedijama kao što je ubistvo Olivera Ivanovića. Mi kao radikali smo doživeli poraz, ali se ne osećamo poraženo, jer smo za razliku od opozicije pred građane izašli sa konkretnim programom. Studenti su budući akademski građani koji će biti spremni da služe svojoj otadžbini, međutim ovi koje opozicija predstavlja kao studente su obično seme zla koje je plaćeno iz inostranstva. Ako pričamo o poseti gospođe Fon Kramon na KiM i njenim rečima da su sve svetinje srpske, vidimo dvostruke aršine, jer su im svetinje srpske, a Kosovo nije - rekla je Arnautovićeva. 

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Miloš Garić sa portala Kosovo Onlajn objasnio je kako Aljbin Kurti nema nameru da samo pravi veliku Albaniju, već i da oduzimanjem imovine izbriše svaki trag Srba sa Kosova.

Rušenjem gradskih institucija pokazuju na koji način oni doživljaju političku borbu. Vlast je na izborima dobila potvrdu svog prethodnog rada, a opozicija pokazuje neodgovornost prema svim građanima. Što se tiče Kurtija, on nema samo nameru da pravi veliku Albaniju, već mu je cilj da potpuno zatre srpsko postojanje na KiM i da se im se oduzme imovina kako bi potpuno nestali. Kurtijeva vlada je oduzela 117 parcela Srbima, koji su to saznali kada su došli na svoje imanje gde im je policija pod oružanom pretnjom zabranila pristup - rekao je Garić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Predsednik OP Vrnjačka Banja Boban Đurović komentarisao je kako su izborni rezultati bili produkt dugogodišnjeg rada i zalaganja predsednika Aleksandra Vučića.

- Radi se o koordiniranom napadu na našu prestonicu u cilju dehumanizacije predsednika Vučića i njegove porodica. Opozicija je mislila da će Beograd na izborima biti u njihovim rukama, a kad to nije urodilo plodom žalili su se u stranim ambasadama. Izborni rezultati su produkt dugogdišnjeg mukotrpnog rada Aleksandra Vučića i SNS-a u pogledu na vojsku, zdravstvo i infrastrukturu. Cilj Kurtijevog oduzimanja imovine Srbima ima za cilj da se tu postave nove vojne baze i policijske stanice u cilju konačnog brisanja postojanja Srba na KiM - rekao je Đurović.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kurtijev teror ne prestaje! Slađanu Trajkoviću produžen pritvor
Politika

Kurtijev teror ne prestaje! Slađanu Trajkoviću produžen pritvor

Osnovni sud u Prištini produžio je za još dva meseca meru sudskog pritvora Slađanu Trajkoviću iz Severne Mitrovice, koga Specijalmo tužilaštvo iz Prištine tereti da je navodno izvršio krivično delo "Ratni zločina protiv civilnog stanovništa", potvrdio je za Kosovo onlajn njegov advokat Dejan Vasić.

08.07.2024

11:31

Sigurnost cena poljoprivrednih proizvoda je od presudnog značaja za srpski agrar! Momirović: Poljoprivednicima moramo obezbediti predvidivost!
Politika

Sigurnost cena poljoprivrednih proizvoda je od presudnog značaja za srpski agrar! Momirović: Poljoprivednicima moramo obezbediti predvidivost!

Zajedničkim aktivnostima sa Produktnom berzom Novi Sad obezbedićemo predvidivost za naše poljoprivrednike. Poljoprivrednicima je dostupna mogućnost efikasnog osiguranja cena žitarica i uljarica korišćenjem fjučers tržišta, dok je proizvod još uvek na njivi u samoj fazi proizvodnje, istakao je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon održanog sastanka.

08.07.2024

11:12

Hronika

Sport

Tužno! Zvezde i navijači se slažu - fudbal umire! Nikada nije bilo dosadnije i lošije, ovo je samo biznis...
EURO 2024

Tužno! Zvezde i navijači se slažu - fudbal umire! Nikada nije bilo dosadnije i lošije, ovo je samo biznis...

Navijačima i fudbalskim legendama se doslovno plače dok gledaju ovih dana fudbal na Evropskom prvenstvu i Kopa Amerika, jer su izdanja današnjih zvezda daleko od onih na koje su nas navikli igrači koji su okačili kopačke o klin ili su na pragu penzije. Sve je manje bravura, lucidnosti, poteza od kojih zastaje dah i ne čudi što su nekadašnji superstarovi najvažnije sporedne stvari na svetu očajni kada vide šta njihovi naslednici rade na travnatom tepihu.

08.07.2024

10:41

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija