• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.01.2024

08:57

United Media direktno krši zakon! Konačno stigla presuda za Šolaka! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

United Media direktno krši zakon! Konačno stigla presuda za Šolaka! (VIDEO)

Podeli vest

Sud Bosne i Hercegovine je konačnom presudom odlučio da United Media krši Zakon o konkurenciji i time zloupotrebljava dominantan položaj na štetu potrošača zbog čega su kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od 128 000 evra. O malverzacijama Dragana Šolaka u "Info jutru" razgovarali smo sa Jelenom Trivan, direktorkom Telekom Srpska.

Direktorka Telekom Srpska Jelena Trivan smatra da je ova kazna jako važna.

-Ja sam pre dve godine došla na čelo Telekoma Srpske. Bila sam zapanjena načinom na koje funkcioniše telekomunikacija. Dragan Šolak svojim medijima i uticajem na pravosudne organe pritiska sve operatere. Srbija nije jedina, to se dešava svuda. Kada sam ja došla nna čelo Telekoma Srpske mi smo imali više od četrdeset neosnovanih tužbi. Sudije koje su tužile su dobijale privatne tužbe. To je jedan neverovatan strah. U Sarajevu nismo omiljeni kao srpska kompanija, a sa druge strane trpimo takav pritisak. U Grčkoj postoje ozbiljne tužbe za United Mediu. To je jedan modus operandi da se uništi konkurencija nepoštovanjem vladavine prava. U čitavom regionu svi operateri trpe pravno nasilje. Zato je ova presuda toliko velika- rekla je Jelena Trivan.

Foto: Masha Bandjur

Jelena Trivan

Ona je dodala da u javnosti postoji pretpostavka da državna kompanija ima privilegovan položaj, ali da to zapravo nije tako.

-United Media je jedina imala pravo da odbije Srpsku naprednu stranku. To je direktno kršenje pravila na koje se niko ne osvrće. Svi su morali da imaju jednaku zastupljenost svih političkih stranaka, a za njih to ne važi. Da li bi direktor Štarka mogao da posluje kada bi ga Jafa maltretirala 24 sata. Nastaje jedna nelojalna konkurencija uz strašan pritisak koji retko ko može da izdrži. Članovi nezavisnih tela i sudije koje tuže dobijaju lične tužbe. Toga nigde na svetu nema- rekla je Jelena Trivan.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Pokolj u najavi, pitanje je dana kada Izrael kreće na Rafu i preostale Hamasovce! Oslobađanje talaca nije prioritet!
Tele Aviv neće stati

Pokolj u najavi, pitanje je dana kada Izrael kreće na Rafu i preostale Hamasovce! Oslobađanje talaca nije prioritet!

Oslobađanje izraelskih talaca koje drže militanti Hamasa neće imati uticaja na planove Izraela u Gazi, rekao je novinar Sulejman Masvadeh, koji je u citirao anonimni „politički izvor" u izraelskoj vladi. Pišući na svom Ks nalogu, Masvade je citirao svoj izvor koji je izjavio da „za razliku od publikacija, Izrael ni pod kojim okolnostima neće pristati na kraj rata kao deo sporazuma o oslobađanju naših otetih".

05.05.2024

22:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija