• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.01.2024

09:05

Pretio da će ih izbosti nožem! Podneta prijava protiv osmaka koji je pretio da će pobiti đake! (VIDEO)

Informer

Live TV

Pretio da će ih izbosti nožem! Podneta prijava protiv osmaka koji je pretio da će pobiti đake! (VIDEO)

Podeli vest

Podnošenje prijave protiv učenika osmog razreda koji je pretio da će pobiti đake i razrednog starešinu u OŠ "Sečenji Ištvan", komentarisala je gošća Info jutra, ministarka prosvete dr. Slavica Đukić Dejanović.

Ministarka prosvete dr. Slavica Đukić Dejanović istakla je da ukoliko je u pitanju besprizorno ponašanje, može biti predviđeno premeštanje deteta u drugu instituciju ili udaljavanje iz škole.

- Ovakvo ponašanje deteta se mora ispitati, jer može se javljati iz različitih razloga poput, traume, mentalne smetnje ili nevaspitanja. Ministarstvo treba da prati da li škola radi sve što je predviđeno. Ako je u pitanju besprizorno ponašanje škola može predvideti udaljavanje iz škole za koje vreme se mogu preduzeti postupci poput prebačaja deteta u drugu instituciju. Svaku pretnju moramo shvatiti ozbiljno i moramo zanemariti da je to dete, jer svaka verbalizacija jasno naznačava nameru. Dete u ovom momentu nije u razredu i preduzeće se sve da se očuvaju interesi učenika - rekla je Đukić Dejanović.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Majka jednog od deteta iz OŠ "Sečenji Ištvan" je podelila iskustvo svog deteta sa osmakom koji je izrekao pretnje navodeći da je dete ranije već bilo incidentno.

- Mi kao roditelji smo organizovali protest da saznamo kakve pretnje su u pitanju. Saznali smo da je dečak pretio da će pobiti sve u odeljenju uključujući i razrednog starešinu. Taj dečak već duže vreme napada učenike među kojima je bilo i moje dete. Više puta je napadao moje dete i drugu decu, a sem da ga prijavimo policiji nismo ništa mogli da uradimo. Kada je pretio da će ih pobiti nožem prijavila sam razrednom starešini koji mi je rekao da slučaj prijavim policiji - rekla je majka.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija