• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.01.2024

10:29

Kurti želi novu 1999! Naoružanje naše zemlje služi da odvrati sve potencijalne agresore! (VIDEO)

Informer

Live TV

Kurti želi novu 1999! Naoružanje naše zemlje služi da odvrati sve potencijalne agresore! (VIDEO)

Podeli vest

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je da to što se naša država naoružava treba građane da uspokoji. Ostaje da se stranim partnerima pojasni šta bi dalje naoružavanje Prištine moglo da znači. O jačanju sopstvenih kapaciteta na svim nivoima u "Info jutru" razgovarali smo sa specijalnim savetnikom ministra odbrane Predragom Rajićem.

Specijalni savetnik ministra odbrane Predrag Rajić objasnio je kakve su želje i pretenzije Aljbina Kurtija prema Srbiji.

-Mislim da je politika Aljbina Kurtija da izazove rat. On želi oružani konflikt između Srbije i NATO saveza. Čini mi se da on želi da se ponovi 1999. godina. Svi ovi pritisci koje trpe Srbi na Kosovu ima za cilj da stvori atmosferu straha. On mašta o tome da izazove Oluju na Kosovu i Metohiji. On pati od jedne vrste mesijanskog kompleksa jer želi da bude vođa svih Albanaca, s stim što centar ne treba da bude Tirana, već Priština. Sve države oko nas se naoružavaju kako koja može. Vidimo šta rade Hrvatska, Mađarska i Rumunija. Mi moramo imati više oružja. Mi ne pratimo nikome, a to ne bi imalo nekakvog smisla. Naša politika je otvoreni Balkan i saradnja- rekao je Rajić.

Foto: Informer

Predrag Rajić

On je dodao da je našoj zemlji smanjen manevarski prostor na Kosovu i Metohiji i delom zbog prethodne vlasti koja je centar pregovora preselila u Evropsku Uniju. 

-Mi želimo da naša vojska bude snažna, moćna i da bude odvraćajući faktor za svakog potencijalnog agresora. Želimo pre svega da poboljšavamo materijalni položaj naših vojnika. Oružje koje možemo da proizvodimo mi proizvodimo, a što ne možemo, uvozimo iz drugih zemalja, što nije ni malo lako. Okruženi smo zemljama NATO-a. Moramo da razgovaramo sa ključnim članicama država NATO-a i da im objasnimo naše namere. Svet je uplovio u jednu destruktivnu fazu i takve vesti nažalost više nisu novost- rekao je Rajić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Informer nastavlja raskrinkavanje "fantomskih birača"! Marko Blažić: Đilas povlači poteze očajnika! (VIDEO)
Live TV

Informer nastavlja raskrinkavanje "fantomskih birača"! Marko Blažić: Đilas povlači poteze očajnika! (VIDEO)

Dragan Đilas naveo je preko 20 adresa za koje tvrdi da se na njima nalaze fantomski birači. Redakcija "Informera" obišla je dve trećine tih adresa i utvrdila da su njegove pretpostavke bez osnove i apsolutno lažne. O lažima koje već danima unazad raskrinkavamo u "Info jutru" razgovarali smo sa Ivanom Vučićević, glavnim i odgovornim urednikom Studija B i Markom Blažićem iz Centra za društvenu stabilnost.

24.01.2024

09:03

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija