• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.01.2024

09:22

SAD će se raspasti kao Jugoslavija? Dačić: Sukob u Teksasu može da eskalira! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

SAD će se raspasti kao Jugoslavija? Dačić: Sukob u Teksasu može da eskalira! (VIDEO)

Podeli vest

U novom Info jutru razgovarali smo o aktuelnom stanju u SAD, u Teksasu, ali i o čuvenom tradicionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu, a o tome svemu pričao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ističe da je bio puno puta na molitvenom doručku, ali da se taj događaj dosta profilisao kroz decenije.

- Bio sam sigurno desetak puta na molitvenom doručku u Vašingtonu. Ta tradicija se održavala decenijama, ali u jednom momentu smo došli do toga da predsednik SAD nije došao na doručak, već se obratio putem video poruke i gledaju kako da profilišu taj događaj i da tom prazniku prisustvuje više hiljada ljudi - rekao je Dačić.

Foto: Tanja Andric

Ivica Dačić

 

Naš sagovornik dodaje i da su Tramp i Bajden najozbiljniji kandidati za predsednika SAD.

- Počela je predizborna kampanja u Americi i kod njih su specifični izbori, ali to nije čudno, jer su jedna od prvih demokratskih zemalja. Oni sada imaju unutrašnje izbore u svojim strankama, Bajden je ozbiljan kandidat u svojoj stranci, dok će se za poglavara republikanaca nadmetati Hejli i Tramp, ali Tramp i Bajden su svakako najozbiljniji kandidati za predsednika - kazao je Dačić.

Prema rečima ministra Vašingtonu se ne sviđaju oštre mere koje sprovodi Teksas na svojoj granici i dodaje da to sve može da dovede do većih sukoba, zbog podrške 25 država SAD-a Teksasu.

- Sukob u SAD se dešava zbog granice i graničnih mera i Teksas razmatra koncepciju da pooštri mere ulaska u tu zemlju. Vrhovne vlasti ne dozvoljavaju Teksasu da izvršava jake mere zabrane ulaska migranata u tu državu i Vašingtonu se ne sviđa kako operiše vlada Teksasa. To sve može da dovede do nekih većih sukoba, jer ova zemlja može zasebno da odlučuje o unutrašnjim pitanjima, jer se vodi kao republika, kao što su nekada bile republike u Jugoslaviji, kao i to što su odluku Teksasa podržale 25 država SAD-a - zaključio je Dačić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija