• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.01.2024

12:45

Kostini roditelji pred licem pravde! Dečak ubica neće biti odgovoran, već oni koji su ga stvorili!

Tanja Andric

Live TV

Kostini roditelji pred licem pravde! Dečak ubica neće biti odgovoran, već oni koji su ga stvorili!

Podeli vest

U Info jutru o suđenju roditeljima dečaka-ubice koji je izvršio masakr u Ribnikaru, govorili su Gordana Božilović Petrović i Radoslav Radosavljević.

Advokat prof. dr Gordana Božilović Petrović navodi da roditelji su sada na suđenju jer je u trenutku izvršenja zločina bio maloletan i oni su odgovorni za njega.

- Jedan zločin koji se nije desio u našoj istoriji i za koji smo smatrali da se nikada neće desiti kod nas, ali se ipak dogodio. Roditelji su sada na suđenju jer je u trenutku izvršenja zločina bio maloletan i oni su odgovorni za njega. Sve što se dešava na suđenju je u sklopu glavnog pretresa. Sud može da isključi javnost iz suđenja zbog bezbednosti zemlje ili maloletnika. DNK je uvek jedan od ključnih dokaza koji može da utiče na ceo postupak - rekla je Božilović Petrović.

Foto: Tanja Andric

Gordana Božilović Petrović i Radoslav Radosavljević

 

Patolog i sudski veštak Radoslav Radosavljević ističe da njegova sudbina je da nije odgovoran za svoja dela i da se utvrđuje da li je potencijalna duševna bolest uticala na njegove postupke.

- Ovo je slučaj koji je potresao našu, ali i svetsku javnost. Svi su shvatili zapravo šta se tu desilo, kada je počelo ovo suđenje. U situaciji u kojoj se posumnja da je osumnjičeni duševno oboleo, onda sudsko veštačenje utvrđuje da li postoji neka duševna bolest koja utiče na uračunjivost i da se to kasnije iskoristi za sudski proces. Njegova sudbina je izvesna i to je da nije odgovoran za svoja dela i utvrđuje se da li je potencijalna duševna bolest uticala na njegove postupke - kazao je Radosavljević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

Hronika

Sport

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!
Fudbal

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!

Jedna era na stadionu "Enfild" je okončana. Jirgen Klop nakon devet uspešnih sezona napušta klupu Liverpula, a među navijačima je postojala bojazan da bi isto mogao da učini Mohamed Salah. Ipak, Egipćanin se oglasio i potvrdio da će i naredne sezone nositi dres engleskog velikana.

21.05.2024

13:24

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija