• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.01.2024

18:23

Pariz mobilisao 40.000 policajaca protiv pobunjenih farmera! Radomirović poručio: Kad se Nemačka zakašlje mi dobijemo upalu pluća! (VIDEO)

Informer

Live TV

Pariz mobilisao 40.000 policajaca protiv pobunjenih farmera! Radomirović poručio: Kad se Nemačka zakašlje mi dobijemo upalu pluća! (VIDEO)

Podeli vest

Proteste zemljoradnika u Parizu i širom Nemačke, kao i dublje značenje ukidanja subvencija baš u poljoprivrednom sektoru tih zemalja, komentarisali su gosti Info dana, savetnik za razvoj i subvencije Mahmut Bušatlija, urednik "Pištaljke" Vlada Radomirović i novinar u Francuskoj Saša Pešić.

Savetnik za razvoj i subvencije Mahmut Bušatlija naveo je kako ukidanje subvencija nemačka vlast opravdava objašnjenjem kako farmeri mnogo štete životnoj sredini.

- Investicija bez pomoći države teško može da preživi, energenti su poskupeli pogotovo oni poput gasa koji se koriste za proizvodnju drugih dobara. Kada je nemačka vlast pokušala predložila ukidanje subvencija, opravdala je to izgovorom kako farmeri mnogo štete životnoj sredini. Nemačka ne može da opstane na taj način i mora svaki problem što pre da reši kako ne bi rizikovala recesiju i društvene nemire - rekao je Bušatlija.

Foto: Zoran Sinko

 

Urednik "Pištaljke" Vlada Radomirović istakao je da se na ekonomiju Evrope odrazio njen direktan sukob sa Rusijom i slanje pomoći Ukrajini.

- Evropa je u direktnom konfliktu sa Rusijom što se na njenu ekonomiju odrazilo kroz gas i novčanu pomoć Ukrajini. Nismo navikli da ovolike nemire vidimo u Nemačkoj što znači da nešto krupno nije kako treba i tvdrim da kada se Nemačka zakašlje, mi dobijemo upalu pluća, jer se dešavanja tamo uvek odraze i na nas - rekao je Radomirović.

Foto: Zoran Sinko

 

Novinar u Francuskoj Saša Pešić ukazao je na to da je Pariz mobilisao 40 hiljada policajaca kako bi sprečio blokadu grada, kao i specijalne jedinice žandermerije koje će čuvati najveću gradsku pijacu.

- Trenutno je u Francuskoj veliki pokret poljoprivrednika koji svojim traktorima dolaze da blokiraju Pariz, a grad je mobilisao 40 hiljada policajaca da spreči blokadu, raspoređujući ih u 8 kontrolnih tačaka poput autoputa, bulevara i aerodroma. Od juče je francuska vlast između najveće međunarodne pijace u Parizu, aktivirala specijalne jedinice žandermerije, kako zemljoradnici tamo ne bi činili štetu - rekao je Pešić.

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija