• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.02.2024

09:30

Na sednici Saveta bezbednosti konačno će se čuti srpski glas! Ova sednica neće biti ni malo prijatna za nas! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Na sednici Saveta bezbednosti konačno će se čuti srpski glas! Ova sednica neće biti ni malo prijatna za nas! (VIDEO)

Podeli vest

Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih Nacija održaće se danas u 21 čas po našem vremenu. Na ovu temu u "INFORMER SPECIJALU" govorili su Zoran Babić, član Predsedništva SNS i prof. Dušan Proroković sa Instituta za međunarodnu politiku i privredu.

Prof. Dušan Proroković sa Instituta za međunarodnu politiku i privredu smatra da je ovo izuzetno osetljiv trenutak i za spoljnu i za unutrašnju politiku Srbije.

Foto: Tanja Andric

Dušan Proroković

-Pitanje odgovornosti za ovu situaciju uvek može da se pokrene. Moramo razmisliti kako ćemo dalje. Za mene ovo nije iznenađenje, ovo je logičan kraj. A biće i nastavka nažalost. Taj nastavak biće dosta neprijatan. Mi više nemamo instrumente kojima bismo mogli da branimo našu politiku. Ova sednica uopšte neće biti prijatna za nas. Zapadni akteri pokušaće da promene smer te rasprave gde će insistirati na Banjskoj. Biće i prijatnih momenata. Mi ćemo tamo imati i naše prijatelje koji će stati na našu stranu. Deo njih su saučesnici u osmišljavanju i realizaciji ove politike. Za njih je ovo zavšena stvar. Takozvana Republika  Kosovo je priznata država i tu za njih polemike nema. Imamo podatke iz zapadnih medija da je teror koji trpi naš narod na Kosovu naše preuveličavanje. Savet bezbednost UN ne može da se usaglasi ni oko mnogo benignijih stvari od ove. Što se tiče Rusije i Kine, možemo očekivati prijatne reči za nas. Ako se krene u kampanju za otpriznavanja, imaćemo problem sa Evropskom Unijom. Nema kompormisa i usaglašavanja stavova. Biće dosta teško braniti našu poziciju- rekao je Dušan Proroković.

Zoran Babić, član Predsedništva SNS-a istakao je da deli brigu sa gospodinom Prorokovićem za Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji.

Foto: Tanja Andric

Zoran Babić

-Verujem da će pritisak Međunarodne zajednice na Beograd biće sve snažniji. Ne mogu da se složim s tim da je ovo početak kraja. Kraj ne može da se desi bez zvaničnog Beograda. Možda je nekima u svetu to završena stvar, ali dok zvanični Beograd to ne odobri ne može biti kraja. Mi moramo da upotrebimo sve mogućnosti. Ja ne očekujem spektakularne rezultate danas na sednici, ali očekujem da se čuje glas i da se vidi kakav teror doživljava naš narod na Kosovu. Imamo prijatelje koji imaju pravo veta. Mislim da je ovo dobar način da se čuje naš glas i da probamo da neke teme vratimo tamo gde imamo više prijatelja. Ne mislim da treba nastaviti sa politikom otpriznavanja, ali ona je bila izuzetno uspešna poslednjih godina- rekao je Zoran Babić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija