• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.02.2024

18:11

Zoltan Dani opleo po Zapadnim licemerima: NATO pakt Srbiju vidi kao kancerogenu tačku Evrope! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Zoltan Dani opleo po Zapadnim licemerima: NATO pakt Srbiju vidi kao kancerogenu tačku Evrope! (VIDEO)

Podeli vest

Uporno naoružavanje oružanih snaga Aljbina Kurtija od strane Sjedninjenih Američkih država, protivno svim sporazumima, komentarisali su gosti Info dana, stručnjak za bezbednost prof. Miroslav Bjegović i pukovnik u penziji Zoltan Dani.

Stručnjak za bezbednost prof. Miroslav Bjegović objasnio je da poučen iskustvom ratova devedesetih i progona Srba iz Hrvatske, smatra da Kurti taj scenario sprema kosovskim Srbima.

- Brisel ne samo da ne čuje nas, već podržava jednostrane odluke Aljbina Kurtija koji uživa podršku zemalja Kvinte u cilju gušenja slobode i prava Srba na KiM. Poučeni ratovima iz devedestih i etničkim čišćenjem Srba iz Hrvatske, mogu reći da se slično to sada sprema kosovskim Srbima. Na prostoru KiM bi jednina vojna formacija smela da bude KFOR, što je prekršeno i ne samo to nego američki ambasador Kristofer Hil otvoreno govori predsedniku Srbije da SAD sprovodi naoružavanje Kurtijevih snaga - rekao je Bjegović

Foto: Masha Bandjur

 

Pukovnik u penziji Zoltan Dani ukazao je na to da NATO pakt Republiku Srbiju vidi kao kancerogenu tačku na karti Evrope koju treba trajno ukloniti.

- Amerikanci naoružavaju Kurtija u cilju čišćenja Srba sa severa i pokušaće da za to okrive naše rukovodstvo za neko nepoštovanje sporazuma ili zakona. NATO Srbiju vidi kao kancerogenu crnu tačku na karti Evrope koju hitno treba otkloniti. Aljbin Kurti nije na svoju ruku doneo odluku da ukine dinar, već je to diktat koji je dobio sa strane, a on se zapravo ne pita ništa - rekao je Dani.

 

Celu epizodu možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Srpska lista: Kurtijev režim se obračunava sa Srbima na KiM!
Politika

Srpska lista: Kurtijev režim se obračunava sa Srbima na KiM!

Srpska lista ocenila je danas da je zastrašivanje poštenih i vrednih srpskih porodica, poput paljenja štale porodici Milenković u selu Odanovce u opštini Kosovska Kamenica, posledica direktne netrpeljivosti i javnog obračuna režima Aljbina Kurtija sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji.

08.02.2024

13:30

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija