• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.02.2024

08:58

Jasni argumenti predsednika Vučića dominirali na sednici Saveta bezbednosti! Kurti se osećao kao da je na optuženičkoj klupi! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Jasni argumenti predsednika Vučića dominirali na sednici Saveta bezbednosti! Kurti se osećao kao da je na optuženičkoj klupi! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da je u govoru na sednici Saveta bezbednosti UN želeo da istakne nekoliko činjenica i da je prva od njih ta da će Srbija učiniti sve što je moguće da se očuvaju mir i stablnost u regionu, kao što je to oduvek radila. U INFORMER SPECIJALU danas čitavog dana govoriomo na ovu temu. Gosti emisije bili su politikolog Ognjen Gogić i politikolog Vladimir Kljajić.

Na kraju vanredne sednice Saveta bezbednosti UN o stanju na Kosovu i Metohiji,  zakazanoj na zahtev Srbije, Vučić je u replici Aljbinu Kurtiju rekao da  se obraćao argumentima i činjenicama i dodao da je dobro što su se čule i neke neistine na koje može slikovito da odgovori kako bi svima sve bilo jasno, posebno one o prenošenju džakova novca.

Politikolog Ognjen Gogić istakao je da je na njega cela sednica ostavila snažan utisak.

Foto: Masha Bandjur

Ognjen Gogić

-Važno je što su se čuli jasni argumenti predsednika. Videli smo da su mere Prištine jednostrane i da pogoršavaju život Srba na Kosovu. Niko nije povrgao ono što je rečeno, a to je da ukidanje dinara zaista ugrožava život našeg naroda i da ta odluka treba da se preispita, što se može smatrati uspehom naše zemlje. Mislim da je diplomatija Srbije odradila jako dobar posao. Mislim da su ponuđeni argumenti bili vrlo uverljivi. Aljbin Kurti nam je na neki način pomogao jer su njegovi argumenti neodbranjivi.  Ako se ovo bude nastavilo, može doći do egzodusa Srba sa Kosova. Kurtiju nije bilo ni malo prijatno, na neki način se osećao kao da je na optuženičkoj klupi. On je sebe sa svojim saradnicima doveo u takvu situaciju da čak i one zemlje koje podržavaju nezavisno Kosovo nisu mogle da odbradne njegove postupke- naveo je Ognjen Gogić.

Politikolog Vladimir Kljajić istakao je da Kurti ima za cilj iseljavanje ostatka Srba koji žive na Kosovu.

Foto: Masha Bandjur

Vladimir Kljajić

-Vidimo koliko licemerstva ima kod Kurtija. On se trudi da im što više oteža život kako bi se svi raselili i njemu ostala prazna teritorija oko koje više neže morati da pregovara. Vučić konstantno pokušava na diplomatske načine da objasni šta se dešava. Kurti svaki put sprovodi sve gore i gore mere. Mi nismo videli velika kontriranja od strane velikih država i da su ignorisali ono što srpska strana priča. Treba naglasiti i šta su izjavljivale i druge države Saveta bezbednosti. Tu je Kina koja je rekla da su Kurtijeve odluke nerazumne. To pokazuje da je naša diplomatija ubedila svetske sile kao što je Kina glasno podrži stavove naše zemlje. Kurti sve Srbe želi da predstavi kao teroriste koji se finansiraju preko nekakve droge. Sa druge strane Vučić je dao jasne dokaze o tome kako žive Srbi i da je za sve to kriv Aljbin Kurti- rekao je Vladimir Kljajić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)
Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)

Jučerašnji dan u Narodnoj skupštini doneo je neke veleobrte na srpskoj političkoj sceni. Deo opozicije koji tobož bojkotuje izbore 2. juna, na čelu sa Draganom Đilasom i Milošem Jovanovićem, razotkriven je od strane Zorana Lutovca i Aleksandra Jovanovića Ćute, koji su im se javno zahvalili na tome što izlaze na izbore sa njima!

11.05.2024

18:59

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija