• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.02.2024

21:17

Kurti se obrukao pred celim svetom! Čak i Amerika grmi na svog mezimca! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Kurti se obrukao pred celim svetom! Čak i Amerika grmi na svog mezimca! (VIDEO)

Podeli vest

Istorijski momenat Republike Srbije na zasedanju Saveta bezbednosti UN i očajničke poteze Aljbina Kurtija, komentarisali su gosti Info večeri, Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost, stručnjak za srpsko-ruske odnose Boško Vasiljević, Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku i Lazar Stević sa TV Most.

Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost naveo je kako je potrebno da UN nastavi da radi svoj posao kako bi se sprečio tihi genocid Srba na Kosovu i Metohiji.

- Konačno je ogoljena namera Aljbina Kurtija da etnički očisti Srbe sa juga i zato sada pokušava da sa toga skrene temu i govori kako postoji neki atentat na njega. Potrebno je da UN nastavi da radi svoj posao kako bi se ovaj tihi genocid sprečio. Što se tiče Takerovog intervjua sa Putinom ne verujem da bi na mreži X bilo dozvoljeno prikazivanje tog sadržaja da Elon Mask nije na čelu platforme - rekao je Miškeljin.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Stručnjak za srpsko-ruske odnose Boško Vasiljević istakao je da se nada da će Aljbin Kurti zbog svog debakla pred UN-om biti smenjen sa svoje funkcije.

- Kurti je toliko dezorijentisan kada je u pitanju globalna politika što nama ide na ruku, jer ga udaljava od dosadašnjih saveznika. Nadam se da će sa biti smenjen sa funkcije i da će na njegovo mesto doći neko ko će biti racionalniji. Protest Srba na Kosovu je nešto što trebamo podržati kako bi dodatno skrenuli pažnju javnosti na to kako živi naše stanovništvo dole - rekao je Vasiljević.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku objasnio je kako se dosada moglo videti da je EU pokazala potpunu nesposobnost kada je u pitanju medijacija pregovora.

- Ako se ovakvo ponašanje Aljbina Kurtija nastavi postoji mogućnost da trpi ozbiljne posledice od strane Zapada, jer trenutno imaju mnogo većih problema od Kosova, a on već duže vreme radi na eskalaciji tenzija. EU je pokazala da je potpuno nesposobna kao medijator pregovora i zato se oni moraju vratit u UN, jer je prebacivanje pregovora odatle bila najveća greška iz razloga što u Ujedinjenim nacijama imamo najveću podršku - rekao je Đurić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Lazar Stević sa TV Most govorio je o tome da su Kurtijeve zabran još uvek na snazi i da dok one važe Srbi će biti ostavljeni bez novca i lekova.

- Na KiM je ponovo nestašica lekova u apotekama i retko šta može da se nađe pošto je Kurtijeva zabrana još na snazi u pokušaju da se Srbi tiho odsele sa Kosova i Metohije. Zabrana dianra još uvek važi što znači da Kurti namerno drži srpsko stanovništvo bez novca i lekova - rekao je Stević.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Srbi sa Kosova dižu glas! Veliki protest zakazan za ponedeljak u 12 časova
Politika

Srbi sa Kosova dižu glas! Veliki protest zakazan za ponedeljak u 12 časova

Srpski narod sa Kosova i Metohije, održaće u ponedeljak u 12 časova u Kosovskoj Mitrovici veliki protestni opštenarodni skup kojim žele da skrenu pažnju čitavom svetu i međunarodnoj zajednici na svoj obespravljen položaj, posebno zbog odluke Prištine i Aljbina Kurtija o ukidanju dinara kojom im se ugrožava ostanak i opstanak na njihovim ognjištima.

10.02.2024

18:52

sledeća vest

Vesti

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija